www.car.cz
 

Škoda Auto bez nemocných. Odstartoval program "Zdravá firma"
     19.10.2006 23:36 - tisková zpráva


Pilotní projekt "Zdravá firma" zaměřený na podporu zdraví zaměstnanců Škoda Auto představil dnes člen představenstva pro oblast personalistiky Ing. Martin Jahn. Program si klade za cíl neustálé zlepšování zdraví zaměstnanců, zvýšení jejich odpovědného přístupu k vlastnímu zdraví a tím snižování zdravotních absencí. Symbolicky byl projekt představen v den, který je celosvětově vyhlášen jako Den zdravé výživy.

Vyhlášením programu "Zdravá firma" chce Škoda Auto jako zaměstnavatel pozitivně působit na snížení rizika obezity a chorob z toho vyplývajících jako jsou nemoci kardiovaskulárního systému, cukrovka, nemoci oběhové soustavy nebo rakovina. U svých zaměstnanců chce také dále snižovat riziko chřipek a dalších virových onemocnění a onemocnění dýchacích cest.

Program "Zdravá firma" má v neposlední řadě pozitivní dopad na celkové zlepšení zdravotního stavu a prodloužení délky aktivního života zaměstnanců.

"Zdravá firma" se zaměřuje na 3 základní oblasti – podporu zdraví, zdravé stravování a snížení nemocnosti. V oblasti podpory zdraví je firma připravena sama přispívat k jeho zlepšování například zohledněním ergonomických zásad již při konstrukci vozu či zesílenou podporou odvykání kouření. Stěžejním bodem zdravého stravování bude zdůraznění energetických a dalších parametrů jídel, podpora zeleninových jídel a propagace konzumace ovoce. Snížení nemocnosti chce společnost dosáhnout zejména bezplatným očkováním a pokrytím zvýšené potřeby vitamínu C zejména v zimních měsících, s kterým má firma dobré zkušenosti, či nabídkami přípravků na zvýšení imunity pro pracoviště s dlouhodobě vysokou nemocností.

"Škoda Auto se snaží aktivně a dlouhodobě přispívat k vyšší kvalitě života svých zaměstnanců. Snižování nemocnosti ve Škoda Auto pomáhá zvyšovat naši konkurenceschopnost a domnívám se, že společným přispěním všech zaměstnanců jsme schopni naše současné dobré výsledky v této sféře ještě vylepšit", zdůraznil Martin Jahn.

Nemocnost ve Škoda Auto je v posledních letech více než dvakrát nižší ve srovnání s celorepublikovým průměrem a blíží se tak průměru zemí EU. V oblasti očkování proti chřipce bylo v roce 2005 očkováno téměř 25% zaměstnanců Škoda Auto, což je téměř třikrát více než je průměr České Republiky, který činí necelých 9%.

 

Škoda Auto

 

 

 

PR
 


 
 
Fotogalerie:   Tomeček a Azavedo, písečný test na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose