www.car.cz
 

Odborné časopisy zveřejnily výsledky testů zimních pneumatik.
     21.10.2006 10:31 - Robert Jeníček


Odborné časopisy zveřejnily výsledky testů zimních pneumatik. Nejvíce doporučovanými jsou pneumatiky Continental.

 

Hanover, 6. října, 2006. Zimní pneumatiky Continental letos opět přitáhly pozornost motoristických časopisů v testech pneumatik: všechny testované zimní pneumatiky prémiové značky se dočkaly těch nejlepších ohodnocení. Již tradičně jsou výsledky testů pneumatik pro řidiče klíčovým faktorem, který ovlivňuje jejich rozhodnutí, jaké pneumatiky si přezují na své auto před nadcházející zimní sezónou.

 

Poté, co se od 1. května 2006 v Německu změnil silniční zákon, který nyní dává řidičům za povinnost používat zimní pneumatiky při jízdě na sněhu a ledu, jsou testy zimních pneumatik pro všechny řidiče mnohem důležitější.

 

Zimní pneumatiky Continental, které jsou navrhovány se zaměřením na vysokou bezpečnost, získaly nejvyšší hodnocení při testech nejen v Německu ale také v Rakousku a Švýcarsku. Naproti tomu levnější značky pneumatik se v těchto testech nesetkaly s pozitivním hodnocením: všechny až na jednu výjimku obdržely hodnocení „nelze doporučit“.

 

Také celoroční pneumatiky skončily na spodních příčkách hodnotícího žebříčku ADACu.

 

Přehled výsledků:

Hodnocení ADACu pro ContiWinterContact TS 800 kompaktní vozy: "Velmi doporučujeme. Pneumatika s velmi dobře vyváženými vlastnostmi, nejlepší výsledky na mokru, velmi dobré na suchu, dobré na sněhu a také ledu." Celkové hodnocení: “velmi doporučujeme”.

 

Také výsledky Stiftung Warentestu se ukázaly pro Continental jako příznivé: ContiWinterContact TS 800 byla hodnocena stupněm "dobrá", a přiřazen jí byl nejvyšší stupeň doporučení.

 

Pneumatiky Continental se umístily úspěšně také v testech konaných ve Stuttgartu, kde časopis Auto Motor a Sport ohodnotil ContiWinterContact TS 810 následovně: "Při brzdění na mokru dosáhla pneumatika Continental Winter Contact těch nejlepších výsledků". Autoři článku dali této pneumatice hodnocení “velmi doporučujeme”.

 

K dispozici jsou také již nejnovější výsledky testů časopisu AutoBild: S ohodnocením “příkladná” obsadila pneumatika ContiWinterContact TS 810 také zde nejvyšší možné pozice. Celkové hodnocení: “Ve všech směrech nejlepší“. Oceněn byl u této pneumatiky také “dynamický sportovní handling”.

 

ContiWinterContact TS 810  excelovala také v testu časopisu Auto Zeitung: Kolínský časopis připojil následující komentář: “nejlepší výkon ve všech podmínkách”.

 

Také vydavatelé časopisu Powercar se zaměřili na sportovní zimní pneumatiku ContiWinterContact TS 810 Sport: "Velmi dobře vyvážený výkon ve všech sledovaných vlastnostech”. Celkové hodnocení: “velmi doporučujeme”.

 

Zveřejněny byly také nejnovější výsledky z Rakouska a Švýcarska: Ve Vídeňském  ÖAMTC se ContiWinterContact TS 800 umístila na  špici testu s hodnocením "velmi doporučujeme". Stejné ohodnocení získala také od specialistů na pneumatiky ze švýcarského Auto Touring Clubu.

 

Na produktových stránkách www.contiwintercontact.de Continental poskytuje stručné informace o aktuální řadě zimních pneumatik pro osobní vozy a také soutěž o tři kurzy bezpečné jízdy ve spolupráci s ADACem, dvě sady zimních pneumatik a deset autoatlasů Continental.

 

Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2005 dosáhla obratu 13,8 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibližně 85.000 lidí.

 

Continental je oficiálním partnerem EURA 2008. Další informace najdete na adresách www.ContiSoccerWorld.de, www.contifanworld.com and www.conti-online.com

 

Barum Continental spol. s r. o.

Divize marketing

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tomeček a Azavedo, písečný test na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose