www.car.cz
 

Národní formule 1400 odstartuje se všemi favority
     tisková zpráva


Obhájce titulu Tomáš Chabr před zahájením šampionátu odhodil berle

Dvě desítky jmen má Národní formule 1400 v seznamu přihlášených jezdců pro úvodní podnik mezinárodního českého mistrovství v závodech automobilů na okruzích, které začíná v prvních májových dnech na brněnském automotodromu v rámci Jarní ceny Brna. Zahajovací část šampionátu podle předběžné startovní listiny ve formulové Divizi 3 slibuje účast všech velkých favoritů i většiny letošních nováčků.

Navzdory zdravotním problémům se startu v zahajovacím podniku českého mistrov-ství nevzdal pětinásobný vítěz Národní formule 1400 a zároveň její úřadující šampión Tomáš Chabr, jenž z důvodu zánětu v koleni v posledních týdnech musel používat berle. Ty však před začátkem mistrovství slíbil odhodit. „Už se tak stalo, jen mě ještě čeká rehabilitace. Sice koleno stále bolí, ale závodit můžu bez omezení,“ hlásil čerstvě šestatřicetiletý pilot, který se chystal usednout do nového monopostu. „Nová formule určitě bude, ale ještě ne pro první závody. Pravděpodobně ji nasadíme do druhého podniku šampionátu v Mostě. Bohužel jsme neměli všechny potřebné komponenty, abychom vůz dokončili včas,“ vysvětlil Chabr.

Žádné potíže nesignalizoval úřadující vicemistr Jiří Mičánek junior, od něhož se očekává pouze útok na titul. „Testovali jsme podle plánu. Příprava splnila očekávání, zazname-nali jsme takové výsledky, jaké jsme chtěli mít,“ sdělil brněnský student a dodal: „Jsme pro letošní šampionát připraveni jak bylo třeba.“

V plné sestavě do prvních závodů vyjede trojčlenný tým Křenek motorsport, v němž stejně jako v loňském roce budou startovat Věra Vostrá, Radek Krakovič a Radek Mifka, který poslední dny před zahájením šampionátu věnoval přípravě na bakalářské zkoušky na me-zinárodní vysoké škole podnikatelství a práva. Stejně početná by měla být v Národní formuli 1400 debutující stáj vedená Lubomírem Glogarem, v níž jsou vedle manažera týmu zapsáni i jeho dva synové Lubomír a Václav.

Premiéra v Národní formuli 1400 čeká rovněž mladého Jana Heřmánka, již zkušené-ho Lubomíra Poláška a Davida Palmiho, jenž byl v posledních letech nejrychlejším jezdcem s formulí Ford 1600, kterou také pro Národní formuli 1400 přestavěl. „Monopost mě potěšil, funguje skvěle. Je to fantastický, s autem si nyní dovolím mnohem více,“ radoval se Palmi po testech, ale odmítl sdělit dosahované časy. „Můžu prozradit jen to, že výsledky jsou hodně dobré, takže potvrzuji ambice bojovat o titul. Čerpali jsme ze zkušeností mého otce a jsem přesvědčen, že předělané auto nebude trpět dětskými nemocemi,“ doplnil David Palmi.

Místo avizované účasti Lumíra Firly juniora bude v letošních prvních závodech starto-vat jeho otec, jenž se tak do českého okruhového šampionátu vrátí po roční pauze. Po stejně dlouhé přestávce se v poli jezdců objeví i Zdeněk Černohorský. Svůj návrat do Národní formule 1400 museli naopak odložit Silvestr Ulmann a Lubomír Plaček, protože ještě nestihli dokončit přestavby svých vozů. „Po čtrnácti letech tak budu poprvé chybět na startu okruho-vého závodu,“ uvedl Plaček a dodal: „Přijedu se ovšem podívat a budu fandit. Pod mojí licencí soutěžícího totiž pojede Ondra Loukota.“

I přes zapsání ve startovní listině se zahajovací části šampionátu neúčastní také nováček Martin Matzke, který měl startovat se starším vozem Tomáše Chabra. Překvapivě by ovšem už v Brně měla jet Tereza Grómanová, jejíž debut byl očekáván v dalších závodech.

tisk info KLap

foto archiv promotéra  NF


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose