www.car.cz
 

Fernando Alonso obhájil titul mistra světa F1. Schumi skvěle, ale
     23.10.2006 10:49 - Pavel Jelínek


Španělský pilot Fernando Alonso obsadil v nedělní GP Brazílie, která byla závěrečným závodem letošního šampionátu formule 1, stříbrnou pozici, která  mu zaručila obhajobu titulu.

Alonsovi stačilo jet na jistotu, když potřeboval pouze bodovat, zatímco  jeho  již  jdiný soupeř v boji  o titul Michael Schumacher musel vyhrát. Alonso neměl po celý víkend  výraznější potíže a v nedělním závodu si s přehledem hlídat  svoji pozici. V pětadvaceti letech se stal nejmladším pilotem v historii, který udělal double, vyhrál titul  dvakrát za seboiu.

Zato Michael Schumacher měl hodně dramatický víkend, plný situací pro silné nervy ( no ale za ty prachy ...). V tréninku mu selhalo jeho  ferrari a musel  tedy vyrážet  do závodu až  z desátého místa. V devátém kole pak měl defekt poté, co předjel pátého Giancarla Fisichellu, ale při zařazení před něj o něj lehce  brnknul, přičemž poté mu praskla pneumatika. Na trať se vrátil až na poslední sedmnácté pozici, ale stíhací jízdou se dostal opět až za Fisichellu. Přesto dojel nakonec čtvrtý !!! Ukázal  tak své nesporné kvality, ale na titul to nestačilo.

Schumi mimochodem ve své kariéře odjel 250 závodů a nedělní byl prý posledním závodem v jeho kariéře, i když na druhou stranu  lze očekávat, že bez volantu nevydrží .........

Schumi se tak s kariérou rozloučil s titulem vicemistra světa.

Nejrychlejší pakv Brazílii byl jeho týmový kolega a domácí jezdec Felipe Massa s druhým vozem Ferrari. Ten skončil v konečném hodnocení jako celkem třetí. Pohár konstruktérů však zůstal podobně jako loni u Renaultu.


 
 
Fotogalerie:   Baja Anta Da Serra 2006, foto Jan Percl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose