www.car.cz
 

Úspěšný Alfa Romeo Epilog 2006 pro žlutý O2 Prima Team
     23.10.2006 11:51 - tisková zpráva


Pěkné podzimní počasí bylo na Masarykově okruhu podobně jako vloni i v letošním roce spolupořadatelem posledního závodu sezóny - Alfa Romeo Epilogu 2006. Více než padesát vozidel všech kategorií zdobilo brněnský okruh ve vytrvalostním šestihodinovém závodě, kde bylo pro bodování v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky důležité pořadí po projetí cílem po třech hodinách a pro celkové vítězství závodu pak samozřejmě konečné umístění po projetí cílem kolem osmé hodiny večer, tedy po šesti hodinách závodu.

O2 Prima Team (dříve Internet Expres Prima Team) nasadil do tohoto posledního závodu Mistrovství ČR hned tři své posádky, všechny do kategorie vozů ve třídě do 2000 ccm.

S Audi A4 ST startovala posádka Miroslav Forman, Juraj Šedivý, Erik Janiš a Jaroslav Páral, které se podařilo vyrovnanou jízdou získat vítězství ve své třídě jak v českém šampionátu (po třech hodinách jízdy), tak i v celkovém hodnocení Epilogu 2006 po skončení šestihodinového vytrvalostního závodu. Ve druhé týmové posádce ve složení Milan Urban, Jan Urban, Jiří Nykodým a Michal Matějovský zahajoval vytrvalostní závod Jan Urban.

Zhruba po dvou hodinách jízdy však došlo k poruše na motoru, kterou nebylo možné okamžitě odstranit a tak byla posádka tohoto vozu nucena ze závodu odstoupit. Lépe se vedlo třetí posádce, která startovala ve složení Stanislav Lepka, Miroslav Forman, Juraj Šedivý a Michal Matějovský. Ti skončili po třech hodinách v českém šampionátu na vynikajícím druhém místě hned za vítěznou Audi A4 ST.

Ani jim se však nevyhnula jezdecká smůla, když totiž museli z předních pozic odstoupit necelou půlhodinu před koncem závodu. "Nevydrželo uchycení motoru, které se na jedné straně utrhlo a přitom se poškodil i přívod paliva …", řekl Miroslav Forman, z jehož vozu se po příjezdu do boxů hrozivě linula charakteristická vůně benzínu.

Obraz úspěšné prezentace na Epilogu 2006 dokreslil také další jezdec O2 Prima Teamu Adam Lacko, který byl jako host posádky AMG M3000 Mercedes členem vítězné posádky Nimč/Lacko/Rosina/Gusenbau, která s vozem Mercedes DTM zvítězila jak ve své třídě, ale vyhrála i závody Alfa Romeo Epilog 2006 v absolutním pořadí.

V průběhu celého závodního dne bylo na brněnském Masarykově okruhu rušno také ve V.I.P. zázemí O2 Prima Teamu. Mezi hosty nechyběli zástupci některých partnerů, ale také např. děti z dětského domova v Sedloňově v Orlických horách, kteří spolu se svými vychovateli dlouhodobě patří k příznivcům týmu.

Ti všichni měli po celou dobu vytrvalostního závodu možnost sledovat na obrazovce jeho průběh a aktuální pořadí týmových jezdců. Celým dnem hosty týmu provázel slovem brněnský moderátor Jan Adámek, který pro návštěvníky připravil řadu zajímavých rozhovorů s jezdci i manažery týmu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 - zákulisí od A. Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose