www.car.cz
 

CITROËN C-CROSSER. Něco pro milovníky dobrodružství
     26.10.2006 12:38 - tisková zpráva


CITROËN C-CROSSER. PRO MILOVNÍKY DOBRODRUŽSTVÍ

 

Citroën pokračuje v rozšiřování řady svých vozidel a od léta 2007 začíná v Evropě prodávat luxusní SUV C-Crosser. Tato nová nabídka spojuje svět vozidel vybavených klasickou karoserií a vozidel s pohonem 4x4, přičemž nabízí dynamiku, velký vnitřní prostor a komfort, odpovídající nejvyšší úrovni v obou kategoriích.

 

C-Crosser s plynulými liniemi a úctyhodnými rozměry (délka 4,64 m, šířka 1,81 m a výška 1,73 m se střešním nosičem) má sportovní vzhled a disponuje velkým vnitřním prostorem (k dispozici je až sedm míst). Je u něj dosaženo vynikajícího kompromisu mezi komfortem a jízdními vlastnostmi a také má výborné vlastnosti z hlediska ochrany životního prostředí (naftový motor HDi s filtrem pevných částic).

 

C-Crosser je skutečně víceúčelové vozidlo, jednak z důvodu integrálního pohonu kol, který umožňuje přepravovat cestující po jakýchkoliv cestách a v jakémkoliv počasí, ale také díky variabilnosti jeho interiéru, který je navržen tak, aby vyhovoval nejrůznějším potřebám.

 

 

·                    Dynamické tvary karoserie a impozantní rozměry

 

C-Crosser patří již na první pohled do rodiny vozů Citroën. Vzhled stylizovaných chromovaných šípů továrního znaku a protáhlých světlometů patří nesporně mezi stylistické prvky charakterizující poslední kreace značky.

Linie vozu C-Crosser však odrážejí také vlastní identitu tohoto nového vozidla. Jeho robustnost zdůrazňují oblé tvary nárazníků a výřezů blatníků, jeho dynamika  je vyjádřena protaženým tvarem a dozadu se svažující střechou a jeho elegance je podtržena přítomností četných chromovaných prvků.

 

 

·                    Dokonalé spojení komfortu a jízdní stability

 

Dynamika vozu C-Crosser je zřejmá již z jeho vzhledu, ale spočívá především v objektivně dosahovaných parametrech.

C-Crosser se vyznačuje výjimečně přesným a dynamickým jízdním chováním.

Zavěšení kol vozu C-Crosser, vycházející z know-how Citroënu (vpředu zavěšení McPherson a vzadu víceprvkové zavěšení), zajišťuje vynikající spojení komfortu a jízdní stability. Tento výsledek je ještě zesílen použitím specifických 18palcových pneumatik Michelin. 

 

 

·                    Naftový motor kombinující výkon s ochranou životního prostředí

 

Při zahájení prodeje bude C-Crosser nabízen s novým naftovým motorem 2,2 HDi o výkonu 156 koní podle EHK (115 kW), který je spojen s mechanickou šestistupňovou převodovkou.

Tento ekologický naftový motor, vždy vybavený filtrem pevných částic (FAP), může pracovat s 30 procenty biopaliva (metylester).

Zaručuje pohodlí jízdy a pružný chod, přičemž poskytuje točivý moment 380 Nm a má výborné parametry z hlediska vlivu na životní prostředí a spotřeby paliva.

 

 

·                    Integrální pohon kol pro bezpečné cestování

 

Díky integrálnímu pohonu nabízí C-Crosser řidiči možnost volit mezi třemi režimy pohonu podle jízdních podmínek a podle jeho přání : režim se čtyřmi poháněnými koly, režim se dvěma poháněnými koly nebo režim « lock », který se doporučuje v podmínkách snížené přilnavosti kol k vozovce.

Tyto režimy je možno volit ovladačem umístěným za řadicí pákou.

 

 

·                    Variabilnost pro přizpůsobení se nejrůznějším potřebám

 

C-Crosser je snadno proměnitelné vozidlo. Umí se rychle a bez námahy přizpůsobit různým požadavkům svých uživatelů.

C-Crosser může pojmout až sedm osob díky třetí řadě tvořené dvěma sedadly, které lze zcela skrýt do podlahy.

Druhá řada sedadel je posuvná až o 80 mm pro dosažení komfortu sedících cestujících nebo pro zvětšení velikosti ložného prostoru. Lze ji rovněž elektricky sklopit a složit v poměru 2/3‑1/3 pomocí dvou ovladačů umístěných v zavazadlovém prostoru.

Sklopení a složení sedadel umožňuje dosáhnout rovnou podlahu, čímž se uvolní velká plocha pro náklad.

Zavazadlový prostor vozu C-Crosser má dvě otvírací části. Spodní sklopné víko unese hmotnost až 200 kg, což usnadňuje nakládání objemných nebo těžkých předmětů a lze si na něj rovněř v případě potřeby sednout.

 

 

·                    Dokonalé odstupňování řady Citroën

 

Svým impozantním vzhledem, svými velkorysými rozměry (rozvor 2,67 m) a svou špičkovou výbavou doplňuje vůz C-Crosser ideálně současnou nabídku vozidel Citroën ve střední a vyšší třídě, zastoupenou sedany C5 a C6 a vozy s jednoprostorovou karoserií C4 Picasso a C8.

Značka tak pokračuje ve strategii započaté v segmentu kompaktních vozidel, v němž typy C1, C2, C3 a C3 Pluriel tvoří nabídku čtyř doplňujících se vozů, které se velmi liší ve svém vzhledu a v pojetí, aby lépe vyhověly rozmanitým požadavkům zákazníků.

 

 

C-Crosser, který se cítí dobře jak ve městě a na silnici, tak i na špatných cestách, je určen všem těm, kteří hledají neobyčejně víceúčelové vozidlo, splňující jejich touhu po volném pohybu a pohodě.

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 sobota - foto R. Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose