www.car.cz
 

Michal Filla vicemistem Evropy ve třídě do 250 ccm. !!
     27.10.2006 11:07 - tisková zpráva


Cartagena (Španělsko) – Poslední, šestý závod mistrovství Evropy hostil o víkendu 20. – 22. října španělský okruh v Cartageně. Týmu Šrámek racing promotion se podařilo udržet fantastické 2. místo v celkové klasifikaci. Michal Filla a Šrámek r.p. jsou vicemistři Evropy ve třídě do 250 ccm.

 

     Na poslední závod sezóny tým vyrazil již v pondělí. Cesta do Cartageny byla dlouhá, přesně dva a půl tisíce kilometrů. Naštěstí nás nepotkala žádná pohroma jako cestou do holandského Assenu a ve středu v dopoledních hodinách autobus v barvách Šrámek racing promotion dorazil do cíle.

 

     Čtvrteční den vyplnily přípravy motocyklu jako očista, změna nastavení motoru a přenastavení převodovky dle dat z předchozího roku. Odpoledne se jel již volný trénink. Michal se posadil na motocykl po měsíci a ještě s ne zcela uzdravenou nohou, kterou si zlomil v Brně při Grand Prix. V pátek se opět jely volné tréninky, z nichž byl ten poslední měřený. Michal v něm dosáhl v silné konkurenci sedmého místa.

 

      Před páteční kvalifikací se mechanik Honza Vrba zaměřil na vylepšení nastavení podvozku, změnili jsme výšku zavěšení a dle Michalova vyjádření zlepšili chování motocyklu. Přes všechnu snahu se Michalovi bohužel nepodařilo zajet čas na úrovni loňského maxima.

 

Zavinila to zraněná noha, která ještě neprošla kompletní rehabilitací a Michal tak neměl plnou sílu. I tak  vybojoval sedmé místo, tedy start z druhé řady. Přímí konkurenti v boji o  celkově druhé místo si vedli lépe. Přesto bylo vše před námi a zcela otevřené. Hlavním soupeřem byl Švéd Niklas Cajback, který nesměl dojet před Michalem a pak Yves Polzer, Rakušan, který nesměl vyhrát a získat o 18 bodů více než Michal.

 

     Závod byl vypsán na 24 kol, což ve žhavém španělském počasí znamenalo extrémní nároky jak na techniku, tak na výkon. Start se však povedl Michalovi skvěle a prorazil až na třetí místo. To mu patřilo i po průjezdu prvním kolem. Hned od startu se utrhl již jistý mistr Evropy, domácí Alvaro Molina, a nedal nikomu šanci. Následoval ho Polzer, Linfoot, Filla, Smees a Cajback. Postupujícími koly se pole roztrhalo. Molina ujížděl sám, následován Linfootem, Polzerem a skupinkou Smees, Cajback, Filla.

 

Michal držel krok a několikrát zaútočil a předjel Cajbacka. Ten pod nátlakem několikrát chyboval, jednu z chyb nezvládl a skončil v kačírku. Michal tak okamžitě změnil taktiku, neriskoval a hlídal pozici Polzera. Polzer postupně povoloval v tempu, až klesl na 4. místo před Michala.

 

Michal si dodržoval odstup od šestého v pořadí a závod se tak proměnil v taktickou bitvu. O náročnosti závodu svědčí fakt, že šest jezdců závod nedokončilo. Michal tedy  dojel na pátém místě a vybojoval tak historické maximum. V roce 2006 dosáhl tým Šrámek r.p. a Michal Filla titulu mistra České republiky a titul vicemistra Evropy ve třídě do 250ccm.

 

     Níže naleznete celkové výsledky a komentáře. 

 

 

 

 

Celkové pořadí Mistrovství Evropy 2006 třída GP 250

           

p.

Příjmení

Jméno

Stát

bodů

motocykl

1

Molina

Alvaro

Španělsko

125

Aprilia

2

Filla

Michal

Česká republika

83

Yamaha

3

Cajback

Nicklas

Švédsko

70

Aprilia

4

Polzer

Yves

Rakousko

67

Aprilia

5

Walther

Thomas

Německo

56

Honda

 

 

Jiří Šrámek (manažer): „Skvělý, skvělý, skvělý, je to neuvěřitelný úspěch, který jsme si ale určitě zasloužili, málokdo ví, jak je obtížné něco takového dokázat, ačkoliv nemáme finanční možnosti jako ostatní týmy.

 

Handicap dokázal vyrovnat Michal skvělou jízdou, taktikou, dravostí a někdy i rozvahou a tým zase nasazením a oddaností. Děkuji všem partnerům, malým, velkým, protože bez nich bychom tohoto úspěchu určitě nedosáhli. Díky patří i mechanikům, hlavně pak Janu Vrbovi a Petře Menšíkové“.

 

Michal Filla (jezdec): „Podařil se mi dobrej start, byl jsem ve skupince o 3.-6. místo. Mohl jsem kdykoliv atakovat Cajbaka a držet s ním krok. Když poté havaroval, hlídal jsem si páté místo, které nám stačilo k dosažení tohoto skvělého výsledku. Chtěl bych poděkovat týmu za celosezónní podporu a samozřejmě všem, co nám pomohli“.

 

     Tuto radost nepokazil ani fakt, že tým nedostal „divokou kartu“ pro start na Grand Prix ve Valencii, o kterou požádal.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 pátek - foto R. Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose