www.car.cz
 

Trial Libouchec přilákal 17 posádek a navíc leštěnky
     Pavel Jelínek


24. - 25.4.2004 Trial Libouchec
O víkendu 24. – 25. dubna jsme se vydali na první závod uspořádaný Liboucheckým off road clubem na již známé trati.Od pátku 23. dubna se na místo závodů začali sjíždět posádky a stavět si svoje depa a zázemí. Večer se tradičně sešli u občerstvení a projednávali připravené tratě a novinky v hodnocení a pořádání závodů.V sobotu ráno, když se všichni vyspali do růžova, tak od 9 hodin začala prezentace posádek.

Sešlo se jich celkem 17 z toho 3 speciály a 14 leštěnek. Po krátké rozpravě a přivítání posádek se první vydali na start trialových sekcí.Niva Club Česká Lípa zde měl dvě želízka v ohni , Jardu Borského a Jirku Havlíka, oba v kategorii speciálů do 2000 ccm.S nimi v jedné kategorii jel ještě Jaroslav Svoboda se svojí Suzuki Samurai ve které buší dvoulitrový motor z Mercedesu.

Sekce byly náročné, a nepřízeň počasí k tomu také přispěla svojí mírou. Takže bláto bláto a zase bláto. V leštěnkách byla situace napjatější, viděli jsme zde několik prasklých poloos, roztržený diferenciál a další drobné poruchy. A jak jsem naznačil, bahna bylo dost, a v Libouchci je extrémně mokrý terén, záleželo dost na vylosovaném pořadí startu do trialu. Vyprošťování vozidel zde bylo vidět poměrně často. Hlavně sobotní druhý trial pro leštěnky s dírou plnou bahna hned za první brankou dal závodníkům dost zabrat. Vždyť ze 14 startujících do tohoto trialu jich 9 nedojelo. Původně měli pořadatelé připravenu ještě noční disciplínu, ale počasí stálo proti. Okolo sedmé začalo pršet a pršelo skoro až do rána.

Nedělní chladné ráno probudilo závodníky, ale nikomu se z vyhřátého pelíšku nechtělo. Jenže závod je závod, a tak se účastníci museli připravit na start druhého sprintu. Řady závodníků se snížily,jednak díky nepřízni počasí, jiní kvůli defektu na vozidle.To nahrálo pořadatelům i zbytku startovního pole, jelikož si užili ježdění až až. RZ a tři trialy jsou toho důkazem. Počasí se v neděli trochu umoudřilo, a tak i trialové sekce byly sjízdnější.

Při vyhlašování vítězů se tradičně začíná s cenami od čtvrtého místa, kdy posádka přebere pytel brambor, tzv. bramborovou medaili. To už se objevilo i sluníčko, a tak bylo veseleji. No a pohár v kapse je krásnou tečkou za víkendovým kláním u offroad teamu v Libouchci.


A kdo vlastně vydržel až do konce?
Leštěnky:
1. místo: Jan Tůma - Kuba a Jan Tůma, Toyota LC73
2. místo: Jiří Janda - Miroslav Zíta, ARO 10
3. místo: Jaroslav Uher - Tomáš Nebeský, Toyota LC80

Speciály:
1. místo: Jaroslav Svoboda, Suzuki Samurai Pony
2. místo: Jaroslav Borský, Lada Niva Speciál
3. místo: Jiří Havlík, Lada Niva Speciál

Prase závodu: Pavel Filipi
Smolař závodu: Petr Pavel

Text: Svatopluk Vilhelm

Dole  ilustrační foto  z Čunova  a ze Šternberku 2004.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose