www.car.cz
 

Rakouská Waldviertel 2006 : Prokopova smůla na úvod druhé etapy
     30.10.2006 09:30 - tisková zpráva


Na bývalé semperitce, tedy nejvýznamnějším závodě našich jižních sousedů, startuje pravidelně řada českých posádek. Letos mezi nimi nechyběli ani Martin Prokop s Janem Tománkem. Bohužel jejich cesta za případným vítězstvím v kategorii S1600 skončila na úvodním testu druhého dne.

 

Waldviertel rally se za poslední roky hodně změnila. V letošním ročníku definitivně převážila snaha pořadatelů, udělat z prestižní rakouské soutěže šotolinový závod. V pátečních zkouškách sice na dvou úsecích výrazná porce asfaltu nechyběla, sobota již byla zcela ve znamení nezpevněného povrchu. Pro Martina Prokopa to byla v juniorské pauze zajímavá příprava na poslední závod světového šampionátu ve Walesu.

 

Za dané situace nebylo reálné pomýšlet na konkurenci „čtyřkolek“, zajímavé srovnání naopak nabízel start Němce Aarona Burkarta, Josefa Petáka, Rakušana Davida Doppelreitera či Bulhara Vilhelma Kančeva. Už během první etapy Martin Prokop na ně najel téměř minutu a v celkovém pořadí figuroval těsně za první desítkou. Fantastickým výsledkem byl zejména čtvrtý čas na RZ6, kde podlehl pouze Benikovi, Gassnerovi a Baumschlagerovi.

 

 „V pátek jsme zariskovali a obuli slicky. Těžili jsme tak z výhody velkých brzd a posléze se ukázalo, že to nebyla špatná volba. Trochu nás přibrzdil pouze defekt kousek před cílem RZ4, naopak výtečně nám vyšla šestá vložka. Na ní převažoval asfalt, čehož jsme dokonale využili a jeli na maximum. Bohužel rakouské tratě byly až příliš rychlé, a tak nám čtyřkolky ujížděly,“ komentoval průběžné vedení Martin Prokop  

 

Do druhé etapy již nastupoval jihlavský tým Jipocar Racing náležitě přezbrojen. Šotolinový podvozek i kola. Bohužel jeho snažení skončilo hned na úvodním testu druhého dne.

 

 „Vůz fungoval výtečně, skvěle byl nastaven podvozek, a tak jsme do toho šli od prvních kilometrů opravdu naplno. To potvrdily i mezičasy, které máme k dispozici. Bohužel asi pět kilometrů před cílem jsem přehnal nájezd v odbočení z asfaltu na šotolinu, auto se sklouzlo a zůstalo ležet na betonu v měkkém podkladu.

 

Na místě byli pouze čtyři diváci, což k návratu vozu na trať nestačilo. Nakonec jsme tam strávili čtyřicet minut, což znamenalo konec. Trochu mě ta chyba mrzí, ale start na Waldviertelu byl jako příprava na Wales pro mě osobně i mechaniky  přínosem,“ uvedl Martin Prokop.

 

Termín Wales Rally GB, kde již Martin Prokop odstartuje bez možnosti zisku juniorských bodů, je 1. – 3. prosince 2006. V příští sezoně bude nadále jednoznačnou prioritou Martina Prokopa juniorský šampionát.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   OMV Waldviertel Rally 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose