www.car.cz
 

Seat Leon Supercopa: Erik Janiš nešťastně na Hockenheimringu
     30.10.2006 14:47 - tisková zpráva


Dnes ( v neděli) pokračoval závod zařazený do série Seat Leon Supercopa, kterého se účastnil mladý závodník Erik Janiš. Ve včerejsím závodě na slavném okruhu Hockenheimring, se Erikovi nedařilo podle jeho představ. První závod byl poznamenán nevýhodnou pozicí na startovním rostu a mnoha kolizemi, kterých se český závodník nechtěně účastnil.

Do dnešního závodu Erik odstartoval ze dvanáctého místa s cílem posunout se co nejvíce vpřed. Ani v posledním závodě pohárových Seatů Leon vsak nebylo Erikovi přáno zajet dobrý výsledek. Po dramaticky vyhlízející kolizi musel Erik Janis závod vzdát pro technickou poruchu.

Erik Janis: "Tento závodní víkend byl pro mě pravděpodobně nejhorsí za celou sezonu. Chci na něj co nejrychleji zapomenout a soustředit se na budoucnost. Nemůzu si stěhovat na tým, chyby jsem dělal já. Hned v prvním kole závodu jsem se dostal do tlačenice v místě, kde se prudce brzdí. Přede mnou se prudce brzdilo a já prudce vybočil doprava, kde jsem si nevsiml jednoho z vozů, který jsem de facto sestřelil z tratě. V závodě se pak dál s poskozeným vozem nedalo pokračovat."

Antonín Charouz: "S výsledkem Erika samozřejmě spokojený nejsem. Nebyl jsem od začátku příznivcem toho, aby Erik tyhle závody jel a v podstatě mi to dalo za pravdu. Erik se chtěl probojovat dopředu a z toho pramenily chyby, které dělal.

Myslím, ze to není cesta, kterou by se měl ubírat dál. Rád bych viděl Erika prišti  rok v pořádném autě. Pohárové závody jsou dobrá škola, ale pro jezdce, jako je Erik, je něco jiného."

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 - foto Honzík Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose