www.car.cz
 

Formule BMW : Josef Král na Hockenheimu na 5. a 10. místě !!
     31.10.2006 07:38 - tisková zpráva


Formule BMW – HOCKENHEIM     28. – 29.10.2006

 

Šestnáctiletý mladík na posledních závodech letošní sezóny vystřídal výborné výsledky s méně zdařilými. Sobotní vynikající páté místo v předposledním závodě letošní sezóny vyměnil v neděli v mokrém závodě za urputný boj o desáté pořadí.

 

Obě kvalifikace v pátečním příjemném podzimním počasí vyšly Josefovi výborně. S přehledem zajel dva sedmé časy v první i druhé kvalifikační jízdě. Prohřešek Phillipa Enga proti pravidlu zákazu testování mezi jednotlivými závody jej dokonce posunula na šesté místo v první kvalifikaci.

 

Obě jízdy mě vyšly velmi dobře. Měl jsem dostatek místa před sebou na trati a mohl jsem se soustředit na bezchybnou jízdu. Stejná situace se opakovala i při druhé jízdě, takže jsem spokojený.“hodnotí páteční účinkování na Hockenheimu student z Hradce Králové. 

 

Start do sobotního závodu byl tedy ze šesté pozice ale bohužel ze „špinavé stopy“.Pozice na vnitřní straně dráhy byla poměrně nevýhodná raději bych startoval až ze sedmého místa ale ve vnější ideální stopě.“ Nevýhoda se po startu okamžitě projevila. Monoposty na vnější straně dráhy odjely rychleji ze svých startovních pozic. Do první zatáčky vjížděl Král ale i tak na svém 7.místě.

 

“Němec Klingmann mě hned po startu dost nevybíravě tlačil na boxovou zeď, ale naznačil jsme mu, že nehodlám uhýbat. Před námi se Vietoris a Wissel dostali do hodin a zmizeli v kačírku. Takže ze zatáčky jsem vyjížděl na krásném 4. místě.“ hodnotil vstup do závodu Král. Na mele v první zatáčce vydělala trojice  Ragginger, Holzer a Maki, kteří si vytvořili během prvního kola asi 50 metrový náskok.

 

Hned za touto trojicí jezdil Král a s menším odstupem  Wassem. Tato pětice poměrně v klidu odkroužila několik kol ale za nimi to vřelo.Několikrát se z trati poroučeli Eng a De Brujn. Vietoris mezi tím v depu vyměnil přední křídlo a zahájil stíhací jízdu. Wassem se tlačil na Krále a v polovině závodu se mu jej podařili předjet v nejnáročnějším místě na trati v pověstné zatáčce Spitzkare.

 

Neměl jsem na něj“hodnotil sebekriticky Josef Král. Odstup mezi Wassemem a Králem se nakonec ustálil na 2 sekundách.  Na pořadí Martin Ragginger, Marco Holzer, Mika Maki, Dominik Wassem a Josef Král se až do konce sobotního závodu nic nezměnilo. „S výsledem jsem spokojený ale se samotnou jízdou moc ne - cítil jsem, že to nebylo úplně 100% asi se projevovala skoro dvou měsíční pauza od posledního závodu“ říká sebekriticky Josef Král.

 

Nedělní poslední závod sezóny 2006 se jel na mokru a připravil zajímavou bitvu. Král ze sedmého místa na startu odstartoval velmi špatně a po první zatáčce figuroval  na 10. pozici. Vnitřkem jej předjel Klingmann, Mendoza a De Brujn „Hrozně jsem prohrabal a skoro to vypadalo, že proti ostatním stojím na místě. Na vodě nemám vůbec natestováno, takže jsem tušil, že to bude hodně těžký závod.“ říká Král.

 

V nájezdu do dalšího kola jej zdolal i Němec Hoing a na stylu jízdy bylo znát, že má Král problémy. V šestém kole zaútočili i Wassem s Hegewaldem a Král „spadl“ až na takřka beznadějnou 13.pozici.“Nebylo mě zrovna nejlépe takhle jsem se nechtěl rozloučit s letošním seriálem“ hodnotil své pocity Král. Naštěstí se s vodou na trati potýkali i ostatní postupně udělali chyby Hoing, De Brujn i Hegewald.

 

Takže Král svou jízdou bez vážnějších chyb nakonec proklouzl do bodované desítky a uzavřel svůj příděl bodů na rovných 40. Závod vyhrál systémem start – cíl již jistý celkový vítěz Christian Vietoris před Marco Holzerem a Philippem Engem.

 

"Nakonec jsem rád za ten jeden bod protože 40. bodů po sezóně jsme nečekal. Celková 12 příčka je v tak silné konkurenci také poměrně dobrá. A to, že jsem byl třikrát v první pětce je skvělé…" zakončil Král.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Fotovzpomínka na Martina Vodehnala, Peklo rallye team

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose