www.car.cz
 

Adam Lacko opět v trucku. Ve finále v Le Mans dvakrát šestý !!
     31.10.2006 22:30 - tisková zpráva


K poslednímu podniku seriálu závodů FIA European Truck Racing Cup 2006 odletěl ve čtvrtek minulý týden Adam Lacko do francouzského Le Mans.

V sobotním měřeném tréninku si časem 02:12.410 (při průměrné rychlosti 113,647 km/hod) vybojoval 5. řadu startovního roštu sobotního kvalifikačního závodu. Startoval z deváté startovní pozice a v cíli kvalifikace byl na sedmém místě. V následném pohárovém závodě se dokázal ještě zlepšit a prosadil se na místo šesté.

V nedělním měřeném tréninku se Lackovi příliš nedařilo a skončil až na jedenáctém místě. Dobrou jízdou v nedělním kvalifikačním závodě se ale dostal až na deváté místo. V nedělním hlavním pohárovém závodě se postupně dostával do špičky závodního pole. Pak ale přestával fungovat spojkový válec, přesto Adam Lacko skončil na nakonec na výborném šestém místě.

"S umístěním jsem celkem spokojen, být v Le Mans dvakrát šestý v tak silné konkurenci není až tak špatné. Je jen škoda, že vylepšení celkového umístění už to nepřineslo", řekl v cíli Adam Lacko, který tak v letošním ročníku skončil na osmém místě s celkovým ziskem 106 bodů. Králem tahačů se po posledním závodě v Le Mans stal Španěl Albacete s vozem MAN TG 410 A.

Výsledky:

Sobota - kvalifikace: 1. Körber (Němeccko-Buggyra), 2. Pulič (Chorvatsko-Mercedes), 3. Hahn (Německo-Mercedes),
4. Vršecký (ČR-Buggyra), ... , 7. Lacko (ČR-MAN), ... , 12. Vojtíšek (ČR-Renault), ...

Sobota - pohárový závod: 1. Körber (Němeccko-Buggyra), 2. Albacete (Španělsko-MAN), 3. Vršecký (ČR-Buggyra), ... ,
6. Lacko (ČR-MAN), 7. Vojtíšek (ČR-Renault), ...

Neděle - kvalifikace: 1. Hahn (Německo-Mercedes), 2. Albacete (Španělsko-MAN), 3. Pulič (Chorvatsko-Mercedes), ... ,
6. Vršecký (ČR-Buggyra), ... , 9. Lacko (ČR-MAN), ... , 11. Vojtíšek (ČR-Renault), ...

Neděle - pohárový závod: 1. Hahn (Německo-Mercedes), 2. Albacete (Španělsko-MAN), 3. Körber (Němeccko-Buggyra), ... ,
5. Vršecký (ČR-Buggyra), 6. Lacko (ČR-MAN), ... , 9. Vojtíšek (ČR-Renault), ...

Konečné pořadí: 1. Albacete (Španělsko-MAN) 346 bodů, 2. Körber (Buggyra) 318 bodů, 3. Hahn (Německo-Mercedes) 291 bodů, ... , 5. Vršecký (ČR-Buggyra) 220 bodů, ... , 8. Lacko (ČR-MAN) 106 bodů, ... , 10. Vojtíšek (ČR-Renault) 84 bodů, ...

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Vydařené finále pro Buggyru v Le Mans 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose