www.car.cz
 

Čerpací stanice OMV zahajují vánoční kampaň
     7.11.2006 18:04 - tisková zpráva


 

u            Prodejem vánočních kalendářů a čokoládových figurek chce OMV podpořit projekty organizací Caritas, UNICEF a SOS dětské vesničky v 10 evropských zemích 

u            V České republice kampaň podpoří obnovený projekt SOS dětských vesniček v Doubí u Karlových Varů

u            OMV pokryje všechny náklady

 

Dnešním dnem se české čerpací stanice OMV zapojí do mezinárodní dobročinné vánoční kampaně. Kampaň se v rámci charitativního programu OMV Move & Help uskuteční i v dalších 9 evropských zemí, kde OMV působí.

 

Prodejem adventních kalendářů (Česká republika, Rakousko, Chorvatsko, Německo, Maďarsko, Itálie a Slovensko) a čokoládových figurek Santy Clause (Bulharsko, Srbsko a Rumunsko) chce OMV podpořit různé projekty organizací SOS dětské vesničky, Caritas a Unicef zaměřené na pomoc dětem a mladým lidem.

 

V případě České republiky podpoří výtěžek z prodeje kalendářů projekt SOS dětských vesniček v Doubí u Karlových Varů. Veškeré náklady spojené s realizací kampaně plně hradí OMV.

 

Program OMV Move & Help touto kampaní navazuje na tříletou spolupráci s organizacemi SOS dětské vesničky, Caritas a Unicef. OMV tímto programem přispívá k tomu, aby i děti, k nimž osud nebyl přívětivý, dostaly šanci sny o vlastní budoucnosti proměnit ve skutečnost.

 

V České republice jde do prodeje celkem 24 000 kalendářů, jeden za 33 Kč. Ty bude možné zakoupit na čerpacích stanicích OMV. Za získanou částku, která může činit až 792 000 Kč, bude zakoupen automobil pro obnovený projekt SOS dětských vesniček v Doubí u Karlových Varů, který po roční pauze opět zahájí svoji činnost. Automobil podpoří volnočasové aktivity až 60 dětí, kterým projekt poskytne útočiště.   

 

Na charitativních projektech v rámci programu OMV Move & Help spolupracujeme s SOS dětskými vesničkami již od roku 2003. Tyto projekty vždy dopadly úspěšně, a proto věřím, že v případě chystané vánoční kampaně tomu nebude jinak a všech 24 000 kalendářů se podaří prodat,” sdělil šéf marketingu OMV Viktor Kučera.

 
Charitativní program OMV Move & Help

Již tři roky podporuje program OMV Move & Help mezinárodní projekty zaměřené na pomoc dětem a mladým lidem. 100 000 eur pro každého z partnerů programu  - SOS dětské vesničky, UNICEF a Caritas – již umožnilo uskutečnit četné vzdělávací iniciativy v zemích střední a východní Evropy a v Pákistánu. Letos získá díky programu OMV Move & Help více než 35 000 dětí školní vybavení, podporu ve vzdělání a odpovídající zázemí ke studiu.

 

Elektronické vánoční pohlednice Move & Help na portálu OMV

Mezinárodní vzdělávací projekty Move & Help lze podpořit i přes Internet. Z portálu OMV, na adrese www.omv.com/moveandhelp, lze přátelům a rodině zaslat elektronickou vánoční pohlednici. Za každou z nich přispěje OMV svému programu Move & Help 1 euro.

 

K čemu přispějí vánoční kampaně OMV?

 

:-) Česká republika: Zakoupení automobilu pro děti z SOS dětské vesničky v Karlových Varech – Doubí.

 

:-) Slovensko: Podpora pro 102 romských dětí ve speciální škole Caritas v Rychnavě.

 

:-) Maďarsko: Knihy a školní potřeby pro 214 dětí ze tří různých SOS dětských vesniček.

 

:-) Chorvatsko: Realizace výtvarného a hudebního kroužku pro 90 dětí z SOS dětské vesničky v Lekeniku.

 

:-) Rakousko: Podpora akce známé Licht ins Dunkel pro znevýhodněné děti.

 

:-) Bulharsko, Rumunsko a Srbsko: Podpora vzdělávacích projektů SOS dětských vesniček.

 

:-) Itálie: Podpora projektu UNICEF na zpřístupnění vzdělání pro diskriminované dívky na severozápadě Pakistánu a v provincii Sindh.

 

:-) Německo: Učební pomůcky a zajištění odborných lektorů na školení v Norimberku zaměřené na pomoc při plánování budoucí kariéry pro zhruba 190 mladých lidí.

 
OMV  Tiskové oddělení:

Bettina Gneisz

Thomas Huemer

 

OMV ČR

Viktor Kučera

 

Internet:

http://www.omv.com

 

Ewing Public Relations

Jan Hrabovský


 

PR


 
 
Fotogalerie:   Zákulisí A1GP v Brně 2006, foto J. Pořízek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose