www.car.cz
 

Barumka potvrdila významné postavení v evropském šampionátu!
     9.11.2006 10:08 - tisková zpráva


Pořadatelé Barum rally Zlín obdrželi vysoké hodnocení letošního ročníku z ústředí Mezinárodní automobilové federace FIA. Pozorovatelská zpráva Jana Sandströma ze Švédska vyzněla pro zlínské organizátory v čele s ředitelem rally Miloslavem Regnerem velmi příznivě, neboť zlínská rally je označována jako jeden z nejlépe uspořádaných podniků evropského šampionátu z organizačního a především bezpečnostního hlediska. Barumka patří společně s portugalskou Madeirou a belgickou Ypres Westhoek Rally tradičně k nejlépe hodnoceným soutěžím mistrovství Evropy. 

 

„Pan Jan Sandström vše pozorně sledoval a v několikastránkové pozorovatelské zprávě uvedl, že velký důraz byl kladen na bezpečnost diváků. Dále byla velmi příznivě hodnocena celková organizace závodu, zázemí rally, kooperace s orgány státní správy, ať je to Zlínský kraj nebo město Zlín.

 

Velká pochvala byla řečena na tisknuté podklady pro soutěž jako například bezpečnostní plán, itinerář a další tiskoviny,“ uvedl Miloslav Regner, ředitel rally. Právě zlínští pořadatelé zhotovují podklady pro rally na soutěže mistrovství světa jako například Švédsko, Finsko, Austrálie, Německo, Velká Británie a další.  

 

V příštím roce dojde v seriálu mistrovství Evropy k několika změnám. Jak uvádí zpráva z kongresu FIA zpracovaná generálním sekretářem FAS AČR Ing. Radovanem Novákem, počet soutěží byl z devíti podniků rozšířen na deset, když se do seriálu premiérově dostala chorvatská INA Delta rally v Záhřebu.

 

Od roku 2008 se začne uplatňovat systém postupu a sestupu mezi rally s koeficientem 10 v rámci Evropského poháru a rally mistrovství Evropy. Dále bude zavedena tzv. registrace jezdců, což znamená, že pouze jezdci registrovaní u Mezinárodní automobilové federace FIA, budou moci získávat body do evropského šampionátu. Registrace podléhá zaplacenému poplatku v EUR.

 

Dále budou přidělovány body za vítězství v jednotlivých etapách (3, 2, 1 bod), což umožní získat body i dalším jezdcům, kteří nedokončí celou soutěž, ale budou dostateční rychlí v jednotlivých dnech.

 

Sedmatřicátý ročník Barum rally Zlín se pojede opět v osvědčeném termínu na konci prázdnin, respektive 24. – 26. srpna 2007. Podstatnou novinkou je, že bude součástí velmi prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) pod mediální podporou satelitní stanice Eurosport.

 

Seriál převážně pro vozy Super 2000 čítá celkem devět podniků, když se začíná v březnu keňskou Safari rally a seriál IRC uzavírá na konci listopadu Čínská rally! Předpokládá se učast několika továrních týmů a špičkových jezdců. 

 

 

 

Kalendář mistrovství Evropy jezdců v rally 2007:

 

31. Rally Mille Miglia (Itálie, Brescia)                                      20. – 23. dubna

36. Fiat rally (Turecko, Izmir)                                                 11. – 13. května

34. INA Croatia rally (Chorvatsko, Zagreb)                            25. – 27. května     

64. Platinium Rajd Polski (Polsko, Mikolajski)                        8. – 10. června

43. Belgium Ypres Westhoek Rally (Belgie, Ieper)                  22. – 24. června

38. Rally Bulgaria (Bulharsko, Borovec)                                  6. – 8. července

48. Rali Vinho da Madeira (Portugalsko, Funchal)                   2. – 4. srpna

37. Barum rally Zlín (Česká republika, Zlín)                 24. – 26. srpna

32. Elpa rally (Řecko, Patras)                                     28. – 30. září

42. Rallye d´Antibes Cote d´Azur (Francie, Antibes)   19. – 21. října

 

 

 

Ve Zlíně 8. listopadu 2006                                      Roman ORDELT

                                                                                     tiskový mluvčí

                                                                                  Barum rally Zlín

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Turecko 2006, foto Martin Viďourek podruhé - frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose