www.car.cz
 

Popis rychlostních zkoušek DRUHÉ, tedy nedělní etapy Valašky
     1.1.2000 00:01 - tisková zpráva


SPOLEČNÁ RALLYE VYVRCHOLÍ V NEDĚLI V OKOLÍ PÚCHOVA

Rallye Matador Tatry – Valašská rally 2004 vyvrcholí druhou etapou v neděli 2. května na púchovských rychlostních zkouškách. Druhá etapa měří celkem 261,15 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 56,70 km.

Celkem dvoudenní rallye měří 713,50 km a čítá celkem 17 rychlostních zkoušek na osmi úsecích v celkové délce 205,35 km. Start rallye je v Púchově v sobotu 1. května v 7.30 hodin, cíl na stejném místě v neděli ve 14.30 hodin. Již v pátek 30. dubna proběhne v Púchově od 8 hodin technická přejímka,Best Replica Watches v 15 hodin je na programu shakedown (Horenická Horka – Lednické Rovne) a v 19 hodin v ŠK Matador představení více než dvaceti vybraných posádek.

Popis rychlostních zkoušek 2. etapy

RZ 10, 14 DOMANIŽA – PRUŽINA (7,75 km)
Rychlostní zkouška začíná na konci obce Domaniža směrem na Sádočné. Po startu následuje na okresní vozovce horizont, na který navazuje série zatáček v rychlé pasáži. Na 1,7 km se nachází obtížný horizont, za kterým následuje těžká levá zatáčka na můstek. Rychlostní test je obtížný průjezdem tří obcí (Domanižská Lehota, Sádočné a Čelková Lehota) a od začátku až do cíle prověří jezdecké umění každého jezdce. Jedná se o úzké komunikace s horizonty bez delších rovných úseků. Na 5,4 km je obtížná serpentina ve stoupání na vrchol. Na šestém kilometru trať po překonání vrcholu pokračuje v nádherných serpentinách v klesání. Závěr RZ od odbočky do Pružiné část Briestenné až do cíle je nejtechničtějším a nejkrásnějším úsekem erzety. Cíl je před obcí Pružina.

RZ 11, 15 KVAŠOV - LEDNICA (6,30 km)
Velmi rychlá rychlostní zkouška, která se vyznačuje množstvím zpomalovacích retardérů. Start je na začátku obce Kvašov, zhruba po 1 100 metrech následuje zpomalovací retardér kolem betonového sloupku. Na 1,2 km trať prudce uhýbá přes úzký most doprava a objíždí místní pohostinství, aby se přes další můstek vrátila pravoúhlou zatáčkou zpět na hlavní cestu. Na třetím kilometru erzeta po technickém průjezdu opouští obec Kvašov a následuje rychlá pasáž přes horizonty v mírném stoupání. Přichází obtížné klesání do obce Lednica, které je zakončeno dvěma ostrými pravými zatáčkami přes most v blízkosti autobusové zastávky. Po necelém kilometru je letmý cíl nad místním kravínem. Pozor! Rychlostní zkouška je přístupná pro diváky výhradně pěšky od startu nebo cíle.

RZ 12, 16 LEDNICKÉ ROVNE – PÚCHOV (9,30 km)
Rychlostní zkouška startuje za sklárnami Rona, a.s., ve stoupání na cestě ve směru do obce Medné. V úvodu se nachází technická pasáž a na 1,3 km obtížná pravá zatáčka se zlomem s následným klesáním kolem zemědělského družstva do obce Horenická Horka, kde je velmi atraktivní obtížné „esíčko“ přes můstek a ostrá levá zatáčka na 2,15 km ve směru na Púchov s nájezdem na širokou okresní vozovku. Přichází velmi rychlý úsek s řadou obtížných horizontů a zpomalovacím retardérem. Na 6,65 km trať prudce odbočuje v obci Streženice doleva na účelovou komunikaci, kde zhruba po 120 metrech překonává pravým vracákem úzký betonový můstek bez zábradlí u místního obchodu. Trať se zpět vrací na širokou vozovku se zpomalovacím retardérem kolem sloupu a míří do Púchova. Na 7,35 km je retardér u Matador Business Centre a po rychlém příjezdu kolem benzinové stanice následuje ostrá levá zatáčka na širokém asfaltu. V závěrečné části je technická pasáž na místních komunikacích v Hrabovke s ostrou pravou zatáčkou přes mírný horizont, za kterou následuje již cíl púchovské erzety vedle hlavního silničního tahu Púchov – Zlín. Stop čára je před křižovatkou do centra města.

RZ 13, 17 VIESKA – DOHŇANY (5,00 km)
Nejkratší rychlostní zkouška v itineráři Rallye Matador Tatry-Valašská rallye startuje v křižovatce v bezprostřední blízkosti hlavního silničního tahu Púchov – Zlín ve směru na obec Hoštiná. Hned po startu následuje po tři sta metrech pravá zatáčka přes horizont. Stoupáním se trať dostává do Púchova – část Ihriště, kde se cesta klikatí obtížnou zatáčkovitou pasáží v obci. Na 2,3 km od startu opouští v přímém směru okresní vozovku a u pily se dostává k chatové oblasti při jezerech. Na 3 km odbočuje vpravo na nezpevněný povrch, ze které se po zhruba 800 metrech dostává náročnou levou zatáčkou na asfaltovou okresní vozovku k obci Mostiště. Po esíčku přes most se trať dostává do cíle rychlostní zkoušky, který je 300 metrů před křižovatkou s komunikací silničního tahu Púchov – Zlín za obcí Dohňany. STOP čára je těsně před touto křižovatkou.


V Púchově 28. dubna 2004

Roman ORDELT,
Tiskový tajemník
Rallye Matador Tatry-Valašská rallye

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose