www.car.cz
 

Šestidenní na Novém Zélandu zahájena, zatím přejímky a výlety
     13.11.2006 07:21 - tisková zpráva


ISDE 2006, Nový Zéland - Víkend v Taupu: Dokončení přejímek, výlety a slavnostní zahájení

První víkendový den, kdy ještě probíhaly v plném proudu přejímky, jezdci KBS celý den věnovali opět pěšší prohlídce měřených testů na druhou polovinu soutěžních dní letošní šestidenní. Zbytek z naší šestnáctičlenné výpravy si dle receptu doktora naordinoval alespoň menší výlet v podobě návštěvy do 80 km vzdálené termální osady Whakarewarewa u města Rotorua s původními domorodci (Maurové) a jejich kulturou.

A že se bylo na co koukat se můžete přesvědčit na přiložených fotografiích, nebo přímo a webové adrese která je uváděna v turistických prospektech (www.whakarewarewa.com).


Odpoledne při zpáteční cestě jsme navšívili ještě u Taupa nacházející se vodní peřeje Huka Falls (www.hukafallscruise.co.nz) Jiřetínští se celý den v paddocku věnovali závěrečné přípravě motocyklů, tak aby mohli v neděli ráno po osmé hodině hned projít technickou přejímkou. Jinak co se týče počasí, byla sobota v průběhu dne asi jedním z nejhezčích a nejteplejších dnů. Večer se ale zatáhlo a začalo opět důkladně pršet.


Na nedělní ráno asi nebudou v dobrém vzpomínat jezdci Jiřetínského klubu Jan Veselý a Václav Daněk. Někdy kolem půl páté ráno jim u motelu z garáže někdo odcizil jejich motocykly. Veselého KTM se pak našla o několik bloků dále, ale Husaberg Daňka je asi v nenávratnu.

Tím se zkomplikovala i technická přejímka. Pořadatelé nakonec přislíbili, že pokud se motocykl najde, převezmou Daňka dodatečně, případně budou jednat o možnosti zapůjčení jiného motocyklu.

O tomto problému už píší i zdejší dnešní noviny a ve svých zprávách se tomu věnuje i vedení tiskového střediska ISDE 06. Členové doprovodného týmu KBS se věnovali nedělní dopoledne najíždění časových kontrol a měřených testů, tak aby v průběhu soutěže věděli, jak budou jezdce stíhat při tankování. Jezdci KBS pak měli spíše relaxační dopoledne.

Ve 12 hodin byly ukončeny technické přejímky a následně na Jury v 16.00 hod., těsně před slavnostního zahajovacím ceremoniálem, byly rozdány upravené startovní listiny. Z nich je patrné, že se opravdu jedná o rekordní jezdeckou účast.

Celkem je zargistrováno 602 jezdců, kteří startují v jednotlivých týmech. Trophy teamů je 21, Junior Trophy Teamů 15, a Klubových týmů pak 123. Z exotických zemí pak startují 4 jednotlivci. (Andora, Argentina, Ecuador, Costa Rica)


Všichni naši čeští jezdci jsou v pořádku a jak je vidět, i přes malou startovní nervozitu, se na úterní start těší. Jen pár některých zahraničních osobností nějak nemůže pochopit, že nestartuje za ČR TT a JTT, když je tu tolik jezdců. Alespoň jsou tu vidět kromě klubových, české vlajky. Přihlásilo se i několik českých příznivců, kteří na Zélandě žijí či ho za účelem turistiky v tomto období navštívili a dorazili i tradiční fandové z Bozkova, kteří v posledních letech, když už přímo nestartují, jezdí alespoň naše jezdce osobně povzbudit.

Před pátou pak začalo vlastní slavnostní zahájení. Po státech se šlo částí města do místního parku, kde všechny účatníky přivítaly představitelé domácí federace, města a FIM. Své umění předvedli jako součást programu zahájení i původní obyvatelé.

Celý den se nad Taupem honily černé mraky a foukal silný vítr. Naštěstí v průběhu slavnostního zahájení počasí vydrželo. Bezprostředně po skončení začalo ale opět vydatně pršet, což vydrželo dloho do noci. Do pondělního rána nás pak přivítalo sluníčko a nefouká prozatím ani silný vítr.

Dnes budeme připravovat vybavení aut do časových kontrol nezbytným servisním nářadím, benzínem do moto, přípravou vzduchových filtrů pro úvodní etapu a pneumatik na přezouvání pro následující druhou etapu.

Od protinožců zdraví Laďa Krupička


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů, Sosnová 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose