www.car.cz
 

Baja Slovakia 2006 : Zapletal s Janáčkem excelovali a jsou mistry ČR
     13.11.2006 09:43 - tisková zpráva


Závěr sezóny na jedničku, Zapletal s Janáčkem jsou mistry ČR!

 

Český tým Mitsubishi OffROADSPORT CZ opět exceloval a zvítězil v absolutním pořadí 4. Baja Slovakia, která se o tomto víkendu jela v okolí Nových Zámků na jihu Slovenska. Tím definitivně získal titul mistra ČR v cross country rallye!

 

Více jak 300 ostrých kilometrů bylo připraveno na účastníky Baja Slovakia, která byla součástí českého šampionátu. Závěrečný „dvojzávod“ se i přes lehké problémy s organizací vydařil, přestože ani počasí příliš nepřálo. Více jak padesátikilometrový okruh měly jet posádky šestkrát, ale nakonec se musela kvůli nesjízdnosti poslední RZ zrušit.

 

Posádka Mirek Zapletal – Míla Janáček potvrdila roli favorita českého mistrovství a poté co poslední „erzetu“ vynechala nejrychlejší slovenská posádka, posunula se i do vedení v absolutním pořadí. To bez větších problémů udržela až do nedělního odpoledne a korunovala tak své účinkování v letošní sezóně hodnotným vítězstvím.

 

Díky silné účasti českých posádek se podařilo podle regulí autoklubu naplnit stav pro plnohodnotné vyhlášení Mistrů České republiky a tak se Mirek Zapletal s Mílou Janáčkem dočkali mistrovského titulu! Druhý Jirka Přibyl na Nissanu Navara měl technické problémy a tak se jeho bodová ztráta ještě o něco zvýšila. Třetí Mirek Říš jezdící se svým synem na Jeepu Cherokee jel bez větších problémů a skončil na druhém místě, čímž potvrdil své třetí místo v absolutním pořadí českého mistráku.

 

Zdeněk Pořízek se Zdeňkem Ulehlou si nevybral svůj nejlepší víkend a poté co skončil na boku v potoce se snažil spíše o dílčí úspěch v nedělní části závodu. Nicméně mechanicky vůz pracoval bez větších problémů a patřilo mu tedy v nedělním závodu třetí místo.

 

Více informací a foto najdete na www.offroadsport.cz.

 

 

Honza Percl

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů, Sosnová 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose