www.car.cz
 

F3 zahájily - F3 Euroserie 2004 po úvodním podniku
     Pavel Jelínek


Na slavné německé dráze v Hockenheimringu se odehrálo první dějství Euroserie pro vozy formule 3.

V Euroserii vozů F3 startují jezdci především na strojích Dallara 02-03 s motory Mercedes, Opel v úpravě Spiess, Toyota, Mugen-Honda nebo Sodemo, což je vlastně Peugeot, závodníky čekají vždy dva závody během víkendu.

Na 4,5 km dlouhé trati čekalo na jezdce 18 kol. Nejrychlejší kolo celého víkendu zajel Němec Timo Glock na Dallaře 03 Opel Spiess s časem 1;34;430.

První závod vyhrál Ryan Bryscoe, Australan jezdící na stroji Dallara 03 Opel Spiess v teamu Prema Power Team. Toho můžeme zařadit k velkým favoritům této série. Na místě druhém dojel Robert Doornbos z Holandska na stroji Dallara 02 Mugen-Honda, třetí v cíli byl Thomas Winkelhock z německé stáje Mücke Motorsport s Dallarou 03 Mercedes.

V závodě druhém zvítězil opět Ryan Briscoe, čímž se pevně usadil do čela hodnocení tohoto seriálu.
Druhý projel cílovou šachovnicí Francouz Olivier Pla s Dallarou 03 Mercedes a na třetím místě skončil syn bývalého jezdce F1 Keke Rosberga – Nico Rosberg ze stejnojmenné stáje na Dallaře 03 Opel Spiess. Na místě 5. dojel Christian Klien, jenž letos testuje vozy F1.

Z dalších závodníků, které ještě můžeme znát je Richard Lietz z Rakouska, který jezdil také německé mistovství F3, v sérii jezdí ale také Japonci a Brazilci.

Další závod jede Euroserie F3 10.-11. Května na italském autodromu Adria raceway.

Vláďa Rožánek, www.car.cz



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose