www.car.cz
 

David Vršecký zářil na veletrhu SPORT Life v Brně
     15.11.2006 10:40 - tisková zpráva


Spanilá jízda Davida Vršeckého a jeho Buggyry po Čechách a Moravě pokračuje. Zatímco ještě minulý víkend poutal David se svým speciálem pozornost návštěvníků výstavy v Lysé nad Labem, o týden později se stal jednou z hlavních atrakcí mezinárodního sportovního veletrhu SPORT Life v Brně.
 
Nutno podotknout, že se jedná o jednu z nejvýznamnějších akcí svého druhu ve střední Evropě. O jejím významu hovoří i skutečnost, že symbolickou startovní pásku letos přestřihl čtyřnásobný vítěz Tour de France a jeden z nejslavnějších sportovců všech dob Eddy Merckx, ostatně cyklisté měli mezi hvězdami veletrhu vždy své silné zastoupení.
 
V minulosti se akce zúčastnil například Pavel Padrnos, který se velmi výrazně spolupodílel na triumfech Lance Armstronga na Tour de France. Pochlubit etapovými vítězstvími v nejslavnějším cyklistickém závodě se pak může pochlubit Ján Svorada, zatímco dámy Terezu Huříkovou a Ladu Kozlíkovou hřejí tituly mistryň světa a Evropy.
 
 „Se dvěma koly to celkem umím! Důkazem toho je můj pád z motorky, po kterém jsem takřka utrhl koleno. Co se cyklistiky týče, kolo je mi sice doporučováno, v rámci přípravy ale preferuji kolečkové brusle.“ Přestože David nezpochybňuje výsledky a půvab Lady Kozlíkové a především Terezy Huříkové, pro zisk cenných zkušeností by šel za dvojicí Svorada- Padrnos.
 
„Máme v týmu skutečnou cyklistickou hvězdu Petra Marka. Díky němu se dívám na Tour de France celkem pravidelně a přitom si představuji, jak \“Pekin\„ vítězí. V případě Jána Svorady by mě zajímalo, jak se při spurtu orientuje v tak velkém balíku jezdců.“ Ještě více ale nejrychlejšího jezdce truckové historie uchvátil Pavel Padrnos.
 
„To, jak vyjedou kopec, bych ještě pochopil. Mimo mé chápání jsou ale sjezdy. Na kole s tenkou galuskou jedou rychlostí vyšší než 110 km za hodinu! O pilotech závodních vozů a motorkářích se říká, že jsou blázni. Oproti cyklistům jedoucím Tour de France se ale jedná o usedlé chlapce,“ řekl Vršecký na závěr.
 
PR

 
 
Fotogalerie:   A1GP v Brně 2006 od Jirky Navrkala 1. část

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose