www.car.cz
 

Jirka Volf si bronzem na Setkání mistrů trochu spravil náladu
     16.11.2006 17:56 - tisková zpráva


Setkání mistrů - Volf si bronzem spravil náladu

 

 

Jen týden po Rally Vsetín, která z pohledu Jiřího Volfa nedopadla zrovna šťastně, se na autodromu v Sosnové u České Lípy konalo tradiční Global Assistance Setkání mistrů. Zde se brněnský pilot po více než roční pauze opět posadil za volant vozu Škoda Octavia královské kategorie WRC.

 

Jiří Volf odjížděl do severních Čech s přáním co nejrychleji vypudit z hlavy vzpomínky na vsetínskou havárii a opět se jízdou se závodním vozem co nejvíce bavit. Po vynechání loňského ročníku Setkání mistrů, kdy na poslední chvíli krachl pronájem vozu, se Jura také těšil na samotný závod. „Loňská absence mě mrzela, proto jsem se na letošní Setkání opravdu těšil a moc jsem si ho tentokrát užil. A to jak jeho oficiální, tak i neoficiální část. Prostě to byl víkend plný výborné zábavy,“ pochvaloval si Jiří Volf, z jehož tváře v sobotu definitivně zmizely chmury halící ji po vsetínské ráně.

 

„Jel jsem s octavií od Profika a musím poděkovat celému týmu a mechanikům, protože auto bylo připravené opravdu dobře. Jediný drobný problém jsem měl při závěrečné volné jízdě proti Pavlu Valouškovi, ale tam už o nic nešlo,“ pochvaloval si Jura. „Jen škoda, že nebyl čas, abych se s autem svezl třeba dva dny předem. Nahrál bych si své mapy pro okruh v Sosnové z předloňska, protože takhle byla octavia nastavená na suchý asfalt.“

 

Jiří Volf byl přidělen pro kvalifikační rozjížďky do skupiny, kde s ním měli startovat ještě Jan Kopecký a Skot Barry Johnson (oba Škoda Fabia WRC). Johnson ale v sobotu vůbec nenastoupil, takže Jiří Volf jednu jízdu absolvoval bez soupeře pouze na čas a proti Kopeckému s podstatně modernější technikou neměl šanci, byť bojoval jako lev. Tyto výsledky stačily Volfovi na postup do malého finále, kde se utkal s Karlem Trněným o 3. místo v kategorii WRC.

 

„Hned po startu jsem cítil, že mám defekt a málem jsem na konci rovinky trefil betonové zábrany. Naštěstí jsem to ustál, pneumatika se neroztrhala a mně se dokonce podařilo Karla porazit,“ popsal rozhodující jízdu brněnský pilot, jehož mrzelo, že se v průběhu víkendu nemohl poměřit s Leošem Flídrem startujícím taktéž s Octavií WRC.

 

„Škoda, že jsme se s Leošem na trati nepotkali. Oba jsme měli k dispozici stejnou techniku, takže to mohlo být zajímavé srovnání a pro diváky atraktivní duel.“

 

Pro Jiřího Volfa by soutěžácká sezona 2006 neměla končit ještě ani po Setkání mistrů. Mechanici týmu NTS Plzeň – Gassner Rallisport v těchto dnech tvrdě pracují na opravě Lanceru Evo VIII poškozeného při vsetínské havárii a pokud se podaří auto včas zkompletovat, měl by s ním jet Jiří Volf na Pražském rallysprintu, aby vůz vyzkoušel po opravě v závodní zátěži.

 

 

VOLF MEDIA SERVICE

www.volfjirka.cz

 

 

PR

 

 


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů Sosnová 2006 Svoboda Josef

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose