www.car.cz
 

Finále Off Road Trial 2006 se jelo v Chříči
     20.11.2006 08:13 - tisková zpráva


Poslední, finálový závod otevřeného MČR Off Road Trial 2006 se jel 4.-5. listopadu 2006 na oblíbeném a atraktivním závodišti v Chříči  / Plzeň Sever /. V sobotu odstartovalo celkem 25 posádek ve čtyřech kategoriích. Bojovalo se o poslední body do celkového hodnocení seriálu MČR. Trialové sekce byly díky zdejšímu terénu opět zajímavé a někdy dost obtížné.

 

Pro kategorie Modifed a Promodifed bylo několik trialů na stráni se sypkým podkladem z hlíny a kamení. Tento povrch byl pro všechny velice náročný a vyžadoval opravdu velkou dávku „offroaďáckého“ umění, odvahy a štěstí. To zradilo Honzu Tůmu. Při sjezdu ze stráně se jeho Toyota Landruiser otočila dvakrát přes střechu, přeskočila Jeepa Honzy Prokůpka zaparkovaného pod sekcí a „přistála“ vedle něho na všech čtyřech kolech. Řidič vyvázl bez zranění a na Toyotě  to odneslo přední sklo, rám předního skla a levý blatník.

 

  Finálový závod se vydařil, počasí nám přálo i v tomto pozdním ročním období, posádky si letos naposledy vyzkoušely schopnosti své i svých vozů. Diváci zažili zajímavou podívanou a pořadatelé si před zimní přestávkou naposledy „užili“ své povinnosti.

 

  Sezóna  skončila, výsledky seriálu jsou sečteny, známe Mistry ČR 2006, kteří byli odměněni na oficiálním Vyhlášení výsledků 18.11. na Polevsku u Nového Boru.

  Jaká byla letošní sezóna v offroad trialu? Náročná, ale úspěšná. Seriál MČR měl 8. závodů, ve kterých statovalo celkem 54 posádek. Závody se začaly jezdit podle evropských pravidel. Nová pravidla si museli osvojit pořadatelé i posádky. Zpočátku bylo kolem tohoto tématu spousty diskusí a dohadů. Technická část týkající se úprav vozů se řešila během celého roku.

 

Záměr pořadatelů MČR byl ale jednoznačný. Prosadit pravidla, podle kterých se jezdí Mistrovství Evropy a tím připravit posádky, které se chystaly v červenci na Eurotrial do Finska. Podařilo se. Během pěti jarních závodů si na nový styl závodů většina posádek zvykla, nejasnosti a menší problémy se řešily průběžně. V červenci jsme se celkem v klidu mohli vydat se sedmi odvážnými posádkami na dalekou cestu do Finského Polvijarvi.

 

Letošní Eurotrial byl velkým úspěchem a příjemným zlomem v tomto offroadovém sportu. Poprvé se česká posádka umístila na medailovém místě a to rovnou na tom nejvyšším. Krnovská posádka Roman a Petr Stanovští  vybojovali v nejpočetnější kategorii Standard zlato a tím i titul Mistrů Evropy. Tento úspěch byl tou nejpříjemnější odměnou pro pořadatele MČR a motivací pro ostatní posádky.

 

   O Eurotrial 2007, který se jede v červenci v San Marinu je už nyní mezi posádkami i fandy veliký zájem. Pro pořadatele závodů MČR je to náročný, ale příjemný závazek. Připravit sezónu 2007, hlavně její jarní polovinu tak a v takových prostorech, aby to byla kvalitní příprava pro posádky, které pojedou na Evropu. Zároveň to musí být zajímavé a atraktivní závody pro všechny posádky. Počet posádek se k naší velké radosti postupně zvyšuje, konkurence stoupá, několik posádek staví nové vozy, další se chystají na úpravy svých teréňáků. Čeká nás náročná sezóna, ale věříme, že ji s pomocí offroadových příznivců zvládneme.

 

  Naše poděkování patří všem, kteří se o letošní ročník zasloužili. Organizátorům za obětavou práci, posádkám za výkony, partnerům za podporu a pomoc, divákům za přízeň, cateringu za vzornou péči o nás všechny.

 

Děkujeme a na závodech v roce 2007 nashledanou se těší pořadatelé MČR Off Road Trial

 

Choroš & Mačále

Novoborský Off Road Club

 

 

Celkové výsledky MČR Off Road Trial 2006

 

Kategorie ORIGINAL

1. Miloš Vondrák, Luboš Doleček  – Avia A 11 Trend – Microcar HK – 89 b.

2. Martin Král, Jana Vyhnanovská - Suzuki Samurai - BSD Offroad team Bratronice – 77 b.

3. Petr Háša, Martin Háša - Suzuki Samurai 410 – Loskaskaderos  - 48 b.

 

Kategorie STANDARD

1. Stanovský Roman, Stanovský Petr - Suzuki Samurai - Offroad  Krnov – 105 b.

2. Matoušek Karel, Löwy Jiří - Toyota LC 70 - S&M Car Offroad Plzeň – 88 b.

3. Kuchař Zdeněk, Kuchař Libor - Suzuki Samurai - Offroad club Krnov – 88 b.

 

Kategorie MODIFED

1. Hamsa Milan, Fábera Marek - Suzuki Samurai - Offroad Hamsa – 100 b.

2. Marek Vodrážka, Marián Szabó - Suzuki Samurai - Stihl team – 67 b.

3. Jan Prokůpek, Kateřina Svobodová - Jeep Wrangler EVO II - Honza Prokůpek – 45 b.

 

Kategorie PROMODIFED

1. Michal Marek, Michal Jakub - Midisema 4 – Autosema Offroad Team – 101 b.

2. Dvořák Dušan, Duga Jan - Samurai Super - Střechy Planá – 84 b.

3. Milan Hadrovský, Josef Frýdl – Mitsubishi - Auto Moto Košiar – 82 b.

 

Kategorie PROTOTYP

1. Zídek Petr, Pavel Kukla, Jiří Buriánek - Subaru Proto -  Subi Offroad – 90 b.

2. Rakušan Pavel, Šustková Jana - MB Patrol Evo2 - ATAX Offroad – 56 b.

3. Karel Sláma – Discavery – 15 b.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Finále Off Road Trial 2006 v Chříči

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose