www.car.cz
 

Valaška : prezentováno téměř 120 posádek
     tisková zpráva


NA RALLYE MATADOR TATRY SE OBJEVÍ TÉMĚŘ 120 POSÁDEK

Startovní listina 35. Rallye Matador Tatry – Valašské Rallye už dostává jasnější obrysy. Do středečního večera se púchovským pořadatelům při prezentaci posádek ohlásilo celkem 117 účastníků.

Ze špičky startovního pole svou neúčast omluvil pouze Polák Leszek Kuzaj. Nikdo další ze zbývajících devíti vozů specifikace WRC by na trati neměl chybět. Dá se tedy očekávat další díl velkého souboje mezi Romanem Krestou na Subaru Impreza WRC a Václavem Pechem s Fordem Focus WRC. Do něj bude chtít zasáhnout i Jan Kopecký s fábií WRC v barvách hlavního sponzora soutěže. Nesmíme zapomínat ani na překvapivého lídra českého šampionátu Martina Prokopa (Škoda Octavia WRC) či rychlé Peugoety 206 WRC bratří Štěpána a Tomáše Vojtěchů. Emil Triner se bude snažit dokázat, že ani on, ani Seat Cordoba WRC ještě nepatří do starého železa, Karel Trněný (Škoda Octavia WRC) zase potřebuje vylepšit image úřadujícího vicemistra ČR. Na sérii neúspěchů rád zapomene s pomocí dobrého výsledku Jozef Béreš s extovárním Hyundaiem Accent WRC.

Evropské pole přišlo o velkého baviče Josefa Semeráda, jinak se jeho špička střetne v kompletní sestavě. Nebudou tedy chybět úřadující mistři obou republik Miroslav Jandík a Vladimír Palko, ani další „Myšáci“ Tibora Cserhalmiho, Václava Arazima, Karla Trojana, Vojtěcha Štajfa či Pavla Červenky. Subaru bude zastoupeno tradičně jen hrstkou odvážlivců, mezi nejlepší budou chtít nakouknout Andrej Alexandrov a Jan Štěpánek.

Mezi „dvoukolkami“ se můžeme těšit především na nejnovější výkřik techniky v podobě dvou „super šestnáctek“ v rukou Pavla Valouška (Suzuki Ignis) a Poláka Michala Kosciuszka (Opel Corsa). Výkonnějšími, ale staršími vozy budou konkurovat Josef Peták a Marián Šín (oba Peugeot 306 Maxi), Vladimír Berger (Škoda Octavia), Dušan Kouřil, Peter Haluška (oba Seat Ibiza kit car) či Maďar Zoltán Vás (Nissan Almera kit car).

Všechny dramatické souboje začnou na startovní rampě v Púchově v sobotu 1. května 2004 v 7.30 hod.

V Púchově 28. dubna 2004

Viktor Hausknotz
Tiskové středisko
Matador Rallye Tatry – Valašské Rally

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose