www.car.cz
 

A1GP: pořádně zmoklá Malajsie českému týmu nepřála
     26.11.2006 18:09 - tisková zpráva


Český tým odjíždí z Malajsie s prázdnou, ačkoliv Tomáš Enge předvedl v hlavním závodu úžasný výkon. Po značné dávce smůly zůstal tým bez bodu a už nyní se soustředí na další závod v Indonézii.

Malajský podnik A1 Grand Prix byl pro český tým letos hodně nešťastný. Enge do sprintu startoval ze 14 místa, ale jeho závod skončil hned v prvním kole, když do něj zezadu najel brazilský vůz. Engemu se sice podařilo dojet do boxů, ale vůz byl hodně poškozen. Rychlá oprava nebyla možná. Mechanici měli v přestávce hodně napilno, aby stihli vůz včas připravit na hlavní závod a nakonec se jim to podařilo.

Sepang před startem hlavního závodu zasáhnul silný déšť, a ředitel závodu z pochopitelných bezpečnostních důvodů zvolil start za zpomalovacím vozem. Opravdové závodění začalo po třech kolech, Enge byl kvůli nedokončenému sprintu předposlední. První kola jel opatrně, ale potom začal zrychlovat. Odvážnou jízdou se dokázal prodírat vpřed.

Tým předvedl velmi rychlou zastávku, která mu dále pomohla ke kontaktu s bodovanými příčkami, ale Češi dnes opravdu neměli den. Jen pár kol před cílem něco prasklo v zadní části vozu a Enge mohl jen pomalu protnout cílovou čáru na 14. místě.

Tomáš Enge: „Dnes se toho moc říct nedá. Už před dnešními závody jsme věděli, že to bude těžké, ale situace byla ještě horší, když do mě hned v prvním kole sprintu najel brazilský vůz. Hlavní závod byl kvůli počasí hodně těžký. V prvních kolech jsem byl hodně opatrný, protože ve spreji nebylo nic vidět. Vůz nebyl špatný, záď byla trochu volnější, ale předek vozu měl hodně dobrý grip a byl jsem rychlý.

Snažil jsem se urvat aspoň bodík, v posledním kole však něco prasklo a pár míst jsem ztratil. Každopádně bych chtěl pochválit tým, protože kluci předvedli perfektní zastávku a také dokázali rychle opravit vůz po nehodě ve sprintu. Tyto pozitivní věci musíme přenést i do dalších závodů.“

Antonín Charouz, šéf týmu: „Všem je jasné, že jsme zklamáni, protože našim cílem je vždy jezdit vepředu. Tomáš tvrdě bojoval v hlavním závodu a snažil se dostat vpřed. Byl blízko bodovaným příčkám, ale najednou něco prasklo v převodovém ústrojí.

Nejlepší je na tento víkend zapomenout a soustředit se na další závod.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2006, foto Juraj Studeník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose