www.car.cz
 

Vyhlášení vítězů na zámku v Mělníku definitivní tečkou za desátým ročníkem OCupu
     27.11.2006 13:38 - tisková zpráva


Vyhlášení vítězů opět na zámku

 

Janák a Dostál se ještě dopoledne klouzali na Polygonu Most

 

V koncertním sále mělnického zámku proběhlo v pátek 24. listopadu tradiční vyhlášení vítězů Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu 2006. Stejně jako v loňském roce se neslo ve znamení přátelského setkání účastníků poháru spolu s organizátory, majiteli a partnery prestižního seriálu.

 

Jubilejní desátý ročník vyhrál Jiří Janák před Jiřím Navrátilem a Václavem Brejlou. Pohár soutěžících patří tentokrát stáji ACA Autocentrála Hlučín, druhé místo obsadil INTERNET EXPRES Prima Team a třetí Auto Brejla.

 

Setkání i letos proběhlo v komorním duchu, ale důstojné prostředí zámeckých prostor podtrhlo význam celé události. Během večera z úst řečníků mnohokrát zazněla slova o sportovní hodnotě poháru octavií a o jeho přínosu pro celý domácí motoristický sport. Zástupci společností Česká pojišťovna, Škoda Auto, Matador Motorsport, promotérské skupiny RING group i Autoklubu České republiky vesměs vyjádřili s průběhem desátého ročníku spokojenost a přáli všem účastníkům hodně štěstí také v následující motoristické sezóně.

 

O hudební stránku večera se staralo těleso  Clarinet Society a také křehká Iva Frühlingová s kapelou. Nadšené ovace vzbudily dva zábavné vstupy dvojice sportovních komentátorů Vojtěcha Bernatského a Petra Svěceného. Během akce se na zámku pohyboval také televizní štáb tvůrců motoristického magazínu 102 oktanů, který do prosincového vydání chystá shrnutí pohárové sezóny, ale také ohlédnutí za deseti roky Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu.

 

Tentýž štáb mimochodem ještě v pátek dopoledne v Centru výuky bezpečné jízdy na Polygonu Most točil zajímavé záběry, ve kterých na zdejších kluzných plochách figurovali za volanty sériových octavií Jiří Janák a Jan Dostál.  Oba piloti si shodně libovali nad možnostmi, které výcvikový areál nabízí a nemohli se nabažit divokých smyků, které bravurně zvládali.

 

Desátý ročník je tedy definitivně minulostí a účastníky poháru octavií čeká po zimní přestávce a odpočinku příprava na jedenáctou sezónu. Vzhledem k nasazenému trendu dosavadních let, kdy úroveň pohárových závodů neustále roste, je zaručeno, že v roce 2007 se na českých okruzích opět bude na co dívat.

 

(26.11. 2006)

 

 

Předběžný kalendář Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu 2007

 

11 - 13. květen            Autodrom Most

15 - 17. červen           Automotodrom Brno

10 - 12. srpen             Autodrom  Most

24 - 26. srpen             Autodrom Most

14 - 16. září                Automotodrom Brno

 

PR


 
 
Fotogalerie:   VW Polo Super 2000, foto: René Georges Rally Sport

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose