www.car.cz
 

Obsah nového čísla časopisu RALLY. Právě na stáncích !
     29.11.2006 12:25 - tisková zpráva


Setkání mistrů Sosnová - Sosnová pobavila diváky

Ve znamení snahy nekopírovat trend znatelného poklesu zájmu o dění na domácí soutěžácké scéně proběhl na Autodromu Sosnová pátý ročník Global Assistance Setkání automobilových mistrů. Jestliže dříve byla tato show založena především na tom nejatraktivnějším, co nabízel český rallysport, letos byl zájem diváků daleko rovnoměrněji rozložen na dění v každé z vypsaných kategorií pestrého programu.

 

Soutěžácké hrátky - Souboj o první dámu aneb dost bylo krále Václava

Před Rally Příbram vymyslel pražský fotograf Zdeněk Sluka další ze svých povedených kousků a domácí špičku oblékl díky pochopení Romana Čady, vedoucího šermířské a divadelní společnosti z Písku do historických obleků.

Škoda Fabia Rallye Cup

 

Würth Partr Rally Vsetín - Valašské Monte Carlo

Würth - Partr Rally Vsetín 2006 měla hned celou řadu vítězů. Ať už šlo o posádky, které na zasněžených a zledovatělých tratích vybojovaly vítězství v jednotlivých třídách, či piloty, kteří si ve Vsetíně zajistili zisk mistrovských titulů ve svých třídách. Největšími vítězi se však stali samotní pořadatelé! Ti navzdory drastické nepřízni počasí dokázali - byť s velkými změnami harmonogramu - zachránit samotnou soutěž...

 

Vojtěch Štajf – Dva roky se Subaru

Poslední soutěž Mezinárodního mistrovství republiky vyšla Vojtěchu Štahfovi nad očekávání. V Příbrami totiž dobyl titul vicemistra republiky. To byla ideální příležitost si s ním popovídat.

 

Petr Vraj - Kousek od stupňů vítězů

Ve startovní listině vsetínského závodu se objevil bývalý výtečný soutěžák Petr Vraj. Rodák z Jablůnky nedaleko Vsetína od prvních kilometrů dokazoval, že závodit nezapomněl a až v poslední rychlostní zkoušce přišel o senzační umístění na stupních vítězů. Jeho osobnost vám odhalí následující rozhovor.

 

Exkluzivně - Ožije “vracák” u Pržna?

Píše se 10. srpen 1996. Jsou tři hodiny ráno a na polích u valašské obce Pržno není kde zaparkovat. Tisíce lidí jedou do tohoto místa s jediným cílem - na proslulém “vracáku” chtějí vidět absolutní špičku 26. ročníku Barum rally. Start osmé rychlostní zkoušky je totiž naplánován na 3:21, u jedenáctého testu 5:28… Nikdo netuší, že toto populárního místo navštěvují možná naposledy.

 

Renault Megane Sport - Francouzské opojení

Když byl v roce 2002 představen nový Mégane, zvednula se vlna obdivných i nenávistných reakcí. Postupem času si veřejnost na atypicky tvarovaný automobil zvykla a výtečně přijala i sportovní verzi Mégane Sport, která byla uvedena na český trh v létě 2004. i přes výtečné prodeje zejména v západní Evropě Francouzská automobilka neusnula na vavřínech a na další evoluční stupeň Méganu navázala opět i sportovní verzí, která je v Česku v prodeji od letošního října. Ta si snad najde cestu k fanouškům sportovní jízdy snáze, než tomu bylo v minulosti.

 

Martin Vodehnal - Kariéru ukončila tragédie

Před časem u nás vznikly nejrůznější amatérské rally, závody do vrchu nebo tzv. hobby rallykros, určené pro všechny příznivce automobilového sportu, kteří si chtějí zazávodit za podstatně nižší peníze, než je tomu u podniků pořádaných FASem.

 

Rally Monitor

Condroz, Waldviertel

 

Staré lásky nerezaví

Sběratelství má mnoho podob, a to i mezi motoristy. Existuje však skupina lidí, pravda není jich mnoho a vlastně ani nemůže, kteří sbírají historické soutěžní automobily, případně staví jejich přesné repliky.

 

Australská rally

Rally Nový Zéland - Ford dokonal obrat

Marcus Grönholm se spolujezdcem Timem Raitiainenem se rozpomněli na nedávné úspěchy na novozélandských tratích a po triumfech z let 2000, 2002 a 2003 vystoupili počtvrté v řadě na nejvyšší stupínek. Na něj je doprovodili týmoví kolegové Hirvonen - Lehtinen, což zajistilo Fordu letošní definitivu značkového titulu. Před posledním závodem ve Walesu má "modrý ovál" k dobru 25 bodů.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Sosnová 2006 - Vítězslav Chval - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose