www.car.cz
 

ÚAMK se domluvil s ADAC na systému prodeje českých dálničních známek !
     8.12.2006 13:46 - Pavel Jelínek


Tiskové prohlášení ÚAMK k dálničním známkám na D8

8.12.2006

 

 

V minulých dnech německá i česká media informovala o údajném problému s distribucí dálničních známek na nově otevíraném dálničním tahu D8 z Ústí nad Labem do Drážďan. Německé úřady se obávaly, že z české strany není zajištěn prodej českých dálničních znánek na saské straně a že  česká policie bude pokutovat německé řidiče, kteří nebudou mít možnost si dálniční známky pořídit.

 

Toto nebezpečí bylo dnes zažehnáno. ÚAMK se domluvil s německým autoklubem ADAC na vytvoření systému prodeje českých dálničních známek na mnoha prodejních místech v Sasku. Ve spolupráci s partnerskou společností Autoklub Bohemia Assistance a.s. (ABA), která je oficielním distributorem těchto známek, začne počátkem příštího týdne distribuce známek do Německa. Kromě toho se vytvářejí podmínky pro vytvoření prodejního místa ABA přímo na hraničním přechodu.

 

Takovým způsobem bude s dostatečným předstihem zajištěn prodej známek, jejichž povinnost používání na tomto nově otevřeném českém úseku dálnice začíná k 1.1.2007.

 

Opět se tak projevila síla vzájemné úzké spolupráce mezi ADAC a ÚAMK, která mimo jiné zajišťuje široký komplex služeb pro české motoristy   v  Německu a německé motoristy v České republice.

 

 

 

Pavel Kuchálik

ředitel odb. vnějších vztahů a komunikace

ÚAMK a.s.

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose