www.car.cz
 

Strážníci ocenili nejlepší účastníky dopravní soutěže
     8.12.2006 13:50 - tisková zpráva


Strážníci ocenili nejlepší účastníky dopravní soutěže Empík cyklista 2006 
 
Letošní ročník celoměstské dopravní soutěže Empík cyklista 2006 v kategorii žáků čtvrtých tříd zná již své vítěze. Z 57 základních škol, jež se do soutěže zapojily, připadlo prvenství ZŠ Bednářova, která tak při dnešním slavnostním vyhodnocení akce získala i hlavní cenu v podobě Putovního poháru. Oceněni byli i nejlepší absolventi soutěže z řad jednotlivců a tříd. Cílem Empíka cyklisty, pořádaného již třetím rokem Odborem prevence Městské policie Brno, je podnítit u žáků a pedagogů zájem o dopravní výchovu a rozvíjet znalosti dětí v této oblasti.

Soutěž se vždy skládá ze dvou částí: zkoušky teoretických znalostí a jejich praktickou ukázku při jízdách na dopravním hřišti. Ze zhruba 2600 čtvrťáků jich 1200 splnilo všechny náležitosti k získání průkazu cyklisty. Pětadvaceti žákům, kteří v soutěži neztratili ani jeden bod, dnes strážníci a partneři Empíka předali diplomy a věcné dary. Ocenění včetně pohárů získala i trojice nejvýše umístěných tříd na špici se 4C ze Slovanského náměstí.

Zájem o soutěž Empík cyklista a další dopravní a osvětové projekty Městské policie Brno rok od roku roste, jen letos se do nich zapojilo na 30.000 předškoláků a školáků z Brna a okolí. Vzhledem k tomu, že znalosti a dovednosti dětí ve správném chování na silnici patří k prioritám odboru prevence MP, dočká se Empík cyklista v tomto školním roce dalších změn. O sto procent se navýší čas, který děti budou trávit se strážníky a pedagogy na dopravním hřišti, třikrát větší prostor bude i na teoretickou výuku.

Dnešní vyhlášení výsledků soutěže se konalo v areálu brněnské zoo a zúčastnilo se jej na 160 školáků a dalších hostů. Součástí akce bylo i vystoupení skupiny aerobiku z dětského domova v Rosicích u Brna a prohlídka samotné zoologické zahrady.

Partnery soutěže Empík cyklista 2006 byla TV Brněnská 1, Magistrát města Brna, fa Hicon, Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra, Zoo Brno a BESIP Jihomoravského kraje.

 
PR


 
 
Fotogalerie:   Ivo Kaštan a Dakar 2006, foto archiv týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose