www.car.cz
 

Rychlostní rekord Buggyry zastavila mokrá a nebezpečná dráha !!
     10.12.2006 19:09 - Pavel Jelínek


Na novém, pro veřejnost dosud uzavřeném, úseku dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Prahou nedaleko vesnice Osičky se v  sobotu měl  konat pokus o překonání světového rekordu truckem Buggyra. Nakonec  ale počasí všechny plány zhatilo a pokud byl odložen na jiný termín a patrně také do jiné lokality.

"Hlavní podmínkou je sucho. Pokud bude, vyrazím," říkal před sobotou David Vršecký, nejrychlejší  český trucker  a hlavní aktér pokusu. A právě sucho nakonec nebylo ani náhodou. Buggyra se  tak  i  při  mnohem nižší  rychlosti po  novém povrchu jen klouzala. A bylo to velmi nebezpečné !! Proto Vršecký se speciálně upraveným tahačem uzavřený úsek dálnice jen několikrát projel, ale zdaleka ne naplno.

Kvůli mokrému povrchu k útoku na světový rekord ani nepokusil. Snad  to vyjde již  příští  rok na jiném místě. Vytipováno jich je několik. Podrobnosti  přímo od týmu přineseme  brzy.

Speciál mimochodem disponoval výkonem 2000 koní, přičemž třeba F1 jich má "jen" kolem 800.


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů 2006 - foto Martin Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose