www.car.cz
 

Jirku Mičánka čeká nabitá sezóna. Chce také první titul
     Pavel Jelínek


 Ve šlépějích svého otce, mnohonásobného mistra republiky, se chystá vydat  v letošní sezoně sedmnáctiletý  student  a automobilový závodník Jíří Mičánek junior.  Již o tomto víkendu jej čeká prvnízávod letošní sezóny a  to Jarní cena Brna na Masarykově okruhu.

Představí s zde ve třídě od letoška již osamocené  Národní  formule, přičemž po loňském   těsně druhé  místě Jirka  pomýšlí na zisk prvního titulu mistra republiky na okruzích v národní formuli v divizi 3. Jeho otec má mimochodem ve sbírce 25 domácích titulů na okruzích, ale také v autokrosu, kde začínal, a v závodech do vrchu, kde se proháněl i s těmi nejsilnějšími stroji.

Mičánek junior, student  automobilové průmyslovky, bude letos kromě  pětidílného seriálu NF, startovat ve formuli BMW v mezinárodním mistrovství Německa. "V tomto seriálu se budu spíše seznamovat s jednotlivými okruhy a atmosférou závodů. Začneme ale  chlapsky - při  závodech  formule jedna na Nürburgringu,"  řekl Jiří Mičánek senior, manažer týmu,který bude nasazovat  ještě několik dalších  vozů na okruzích.

Tento závod se pojede zaměsíc -  29. května.  " Formule pro seriál BMW je mnohem rychlejší a lépe se ovládá. Proto se mi příliš nechce sedat do pomalejšího vozu pro národní formuli, ale musím......" přiznal jezdec, který má za sebou kvalitní zimní kondiční přípravu s extraligovými atletkami ACP Junior Brno pod vedením trenéra Josefa Sečkáře. Žádná  z atletek jej ale mimochodem  neulovila .....:.)))

Brněnský mladík bude   letos  zároveň  reprezentantem, když v těchtro dnech jej  čeká podpis  reprezentační smlouvy.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose