www.car.cz
 

Zajímavý počet přihlášených při 25. jubilejní IQ Jänner rallye 2007. 140 posádek !!
     19.12.2006 16:06 - tisková zpráva


Více než 140 posádek již oznámilo svou připravenost startovat v Mühlviertelu

Je zastoupeno 11 zemí, podíl zahraničních účastníků více než 60 procent

 

 

Budou to skutečné narozeniny. Až bude ve Freistadtu startovat 25. IQ Jänner rallye (11. až 13. ledna 2007), bude maximálně otázkou, zda to bude skutečná zimní rallye nebo zda bude ještě v lednu v Mühlviertelu pokračovat dosavadní nedostatek sněhu. Podle názoru odborníků by se tato klasická rallye měla konat za zimních podmínek.

 

Kvůli změnám předpisů v Rakousku, popř. i v sousedních zemích, se v předvečer rallye objevila otázka, zda bude na startu ve Freistadtu dost účastníků, jak tomu bylo v minulých letech. Odpověď daly posádky samy tím nejpůsobivějším způsobem.

 

Přihlášky odevzdalo více než 140 posádek z 11 zemí. Rakousko je přitom zastoupeno více než 45 posádkami. Podíl zahraničních jezdců tak činí více než 65 procent. Vedle Rakouska najdeme na startovní listině Českou republiku, Slovensko, Polsko, Německo, Švýcarsko, Švédsko, Francii, Finsko a Maďarsko.

 

Při 25. ročníku této klasické rallye je zajímavá nejen kvantita, také kvalita startovního pole nabízí četné špičky. V Mühlviertelu bude k vidění sedm jezdců FIA B a dalších 18 národních prioritních jezdců svých zemí.

 

Opět se zapojí i bývalý švédský mistr světa Stig Blomqvist ve skupině A s vozem Mitsubishi od Hermanna Gassnera. Jeho vystoupení v posledním ročníku vyvolávalo až do jeho odstoupení nadšené ovace fanoušků. Silně jsou jako obvykle zastoupeni jezdci z České republiky. Václav Pech, Vojtěch Štajf, Josef Peták, Pavel Valoušek, Karel Trojan, Jan Votava, Miroslav Cais, Milan Liška, Václav Arazim, Jaroslav Orsák, Jaromír Tomaštík, Lubomír Minařík, Jaromír Tarabus a Josef Semerád představují absolutní zvláštní třídu.

 

 Jejich nebezpečnými protivníky budou Němec Hermann Gassner, Fin Jani Paasonen, Maďar Krisztian Hideg, Slováci Peter Gavlak a Michal Riecica, Polák Tomasz Kuchar a Fin Riku Tahko s Danielou Weissengruberovou na sedadle spolujezdce. Thako zazářil letos ve Waldviertelu, kde předvedl vynikající představení. Tentokrát ho podpoří ještě jeho krajané Reijo Muhonen a Petri Juha Keurulainen. Ti jsou v Rakousku zatím neznámí. Pokud jsou jen z poloviny tak rychlí jako Tahko, máme se na co těšit.

 

Rakouské barvy budou hájit oba mistři, Raimund Baumschlager a Achim Mörtl. Oba pojedou s vozem skupiny N. Dále Franz Wittmann s Mitsubishi skupiny A, místní matador Ernst Haneder, možná Kris Rosenberger, který je v rekonvalescenci, a také David Doppelreiter a Hannes Danzinger, tentokrát s vozy skupiny N.

 

Favoritem mezi diesely je Michael Böhm, jeho konkurenty jsou Günther Jörl, Bernhard Spielbichler a oba Němci, Erwin Benkner a Siegfried Steinacker.

 

Známá jména se vyskytují v historické třídě 11. Zde se postaví na start mimo jiné bývalý německý mistr v rallye Andreas Wetzelsperger, legendární Rakušan Herbert Grünsteidl a místní matador Niki Glisic.

 

Ve třídě H10 je přihlášeno téměř 30 účastníků. Jsou mezi nimi vítěz Austrian Rallye Challenge Wolfgang Schmollngruber, dále Kurt Manzenreiter, místní Christof Klausner a Martin Fischerlehner.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Expedice Austrálie 2005 s Tatrou 805 potřetí

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose