www.car.cz
 

Vojtěch Štajf chce po senzačním výsledku na Šumavě zase bodovat
     tisková zpráva


ŠTAJF TOUŽÍ V PÚCHOVĚ ROZŠÍŘIT SKÓRE

Po senzační druhé příčce ve skupině produkčních vozů a celkově bronzovém umístění na březnové Rallye Šumava se posádka Miva Motorsport týmu Vojtěch Štajf – Jirka Volf o tomto víkendu pokusí o zisk dalších mistrovských bodů na třetím podniku letošního MMČR v automobilových soutěžích. Tím je Matador rallye Tatry Valašská rallye, která se na počest vstupu České a Slovenské republiky do EU jede tentokrát jako společný podnik obou šampionátů na území obou států.

Závod tak nebude náročný nejen kvůli pověstně obtížným rychlostním zkouškám na Valašských kotárech, ale také díky početné mezinárodní konkurenci. Na startu tak kromě letošní české špičky nebude chybět nejen „Evropan“ Miroslav Jandík, ale též Arazim na snímku P. Fitzeslovenští dravci Tibor Cserhalmi a Vladimír Palko, čeřit vodu pak jistě bude chtít i nepravidelný účastník Mistrovství světa Polák Solowow. Pro třicetiletého Štajfa, startujícího s číslem 11, tak udržení průběžného vedení v kategorii produkčních vozů nebude vůbec jednoduché.

Pražský jezdec však nehodlá dát svou kůži lacino: „Po loňské neuvěřitelně smolné sezóně nám letos zatím všechno vychází nad plán. Snad nám dvě jedničky ve startovním číslem přinesou štěstí i tady na Valašsku. Vloni jsme zde odpadli pro závadu motoru ze třetího místa, takže bychom tento rok rádi soutěž dokončili bez technických problémů. Chceme s Jirkou podat především vyrovnaný výkon a rozšířit naše bodové skóre tak, abychom se udrželi v popředí tabulky,“ vysvětluje „létající novinář“ Štajf.

První etapa Rallye Tatry - Valašské Rallye se jede na Vsetínsku a Valašskomeziříčsku, zatímco v neděli jezdci změří své síly v okolí slovenského Púchova.

Štajf s Volfem se pilně připravovali na obě etapy, rozhodovat se ale podle pražského jezdce zřejmě bude již v delší sobotní etapě: „Nejnáročnější budou dlouhé sobotní erzety na Vsetínsku, především pak trojí průjezd pětadvacetikilometrové zkoušky Bystřička, fanoušky i jezdci označované jako Valašská Bomba. My jsme se při seznamovacích jízdách soustředili na co nejdůkladnější napsání rozpisu, na kterém na zdejších úzkých a rozskákaných asfaltech bude záležet možná víc než jinde. Zásadní pak bude vyvarovat se defektů a zbytečných chyb, za které se zde na takto dlouhých zkouškách platí hodně vysoká cena.“
Posádka Vojtěch Štajf – Jirka Volf pak budou stejně jako na Rallye Šumava startovat s vozem Mitsubishi Lancer EVO VII z dílen Václava Arazima.

Milana Vůjtěchová
New Age rallying
TISKOVÁ INFORMACE NEW AGE RALLYING 5/2004
Púchov 30. 4. 2004

www.stajf.cz



 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose