www.car.cz
 

Engeho odpovědi před ostrým testem ve věhlasné Daytoně
     5.1.2007 00:50 - tisková zpráva


Tomáši, jak moc Tě láká účast ve čtyřiadvacetihodinovém závodu v Daytoně?

Ten závod jsem několikrát viděl v televizi a líbil se mi. Nikdy jsem se netajil tím, že mám čtyřiadvacítky rád, je to výzva pro jezdce, týmy i vozy. V Evropě jsem jel závody v Le Mans i Spa, které mě vždy bavily.

Daytona je pro Ameriku vytrvalostním závodem číslo 1, jede tam i řada hvězd z prakticky všech tamních sérií – IRL, ChampCar, NASCAR, ALMS. V kombinaci s renomé závodu je jasné, že láká mnoho jezdců a ani já nejsem výjimkou.

Můžeš přiblížit program testů?

S týmem ho ještě dolaďujeme, ale je pochopitelné, že jeho součástí bude i mé učení okruhu. Zatím jsem ho viděl jenom v TV, nevypadá až tak složitě, ale záběry z kamer mohou zkreslovat. Také budeme ladit vůz pro závod, protože je to poslední velký test před závodem.

To obnáší zejména zkoušku delších jízd, ověřování výdrže pneumatik, brzd a dalších komponent. V neposlední řadě si také budeme zvykat na provoz na trati, protože tam budu skoro 70 vozů a to znamená, že dobrá orientace mezi pomalejšími vozy GT bude důležitá.

Víš už složení vaší posádky pro závod?

Zatím ne, myslím, že tým definitivně rozhodne o poskládání jezdců až po těchto testech. Tento týden se budu ve voze střídat s Tomem Kimber-Smithem, Jeffem Bucknumem a možná i s někým dalším.

Jak složitá je příprava na čtyřiadvacetihodinový závod?

Neřekl bych, že je složitá, ale musíte se jí věnovat. Po testech zůstávám na Floridě, abych mohl v klidu trénovat a dokonale si zvyknout na tamní klima. Jednou věcí jsou vyšší teploty než u nás a druhou pak vlhkost, která je typická pro celou Floridu a může brát hodně sil. Ty tři týdny mezi testem a závodem se nebudu válet na pláži, ale budu je věnovat tréninku nejen na tento závod, ale na celou nadcházející sezonu.

BPA  PR


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Dakar 2006, foto archiv týmu Ivo Kaštana

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose