www.car.cz
 

Tatry Lopraisova týmu prošly technickou přejímkou na Dakar bez zaváhání.
     5.1.2007 10:06 - tisková zpráva


04.01.2007 Rallye Dakar 2007

 

Úvodní fáze Dakaru, pro fanoušky atraktivní, ale pro závodníky úmorná, má Loprais Tatra team úspěšně za sebou. Jak závodní vůz Aleše Lopraise, tak doprovodná šestikolka Martina Kahánka prošly bez zaváhání.

Celá přejímka se tradičně protáhla až do večerních hodin kvůli enormnímu množství účastníků. Úvodní částí jsou tradičně administrativní přejímky, kde se kontrolují licence všech zúčastněných, a homologace vozu. Závodníci navíc přebírají a montují bezpečnostní výbavu, která je pro rallye předepsána, ať už se jedná o systém varovných signálů Sentinel, systém satelitního sledování vozidel Iritrack a E-Track nebo se fasuje speciální navigační přístroj GPS. Posádky zároveň dostávají  itinerář a mapu na evropskou část závodu, lodní lístky na přelodění do Afriky a probíhá kontrola zdravotních výkazů. Zároveň se kontroluje základní bezpečnostní výbava vozu.

 „Naše auto prošlo celkem v pohodě, měli jsme pouze miniaturní problém v podobě už starší baterie náhradního napájení GPS přístroje. Komisařům se tři roky zdály být moc, tak jsme museli koupit novou,“ řekl k průběhu přejímek mechanik a navigátor soutěžní posádky Petr Gilar.

Následuje technická přejímka ve zvláštním, k tomuto účelu dislokovaném stanu. V něm vůz dostane startovní číslo a registrační cedulku rallye a zároveň komisaři zaplombují blok motoru a turbodmychadla.

Protože se přejímka protáhla do večerních hodin, náš tým komisařům jejich úlohu trošku ulehčil. Petr Gilar vydatně asistoval při plombování motoru a mechanik z doprovodného vozu Petr Čapka nezapřel letitou praxi výrobce všech reklamních tatrováckých polepů a všechna čísla nalepil osobně. Po přejímce zamířila závodní Tatra č. 512 do parc fermé, tedy uzavřeného parkoviště závodních strojů, kde vozidla zůstávají až do startu soutěže, aby na nich nikdo nemohl provádět jakékoli úpravy.

 

Jiří Vintr
Loprais Tatra Team
Lisabon

 

 


 
 
Fotogalerie:   První fotky z Dakaru 2007, přejímky, foto Jirka Vintr

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose