www.car.cz
 

IQ Jänner rallye 2007 - spekulovat o celkovém vítězi je velmi obtížné
     5.1.2007 10:35 - tisková zpráva


Favority jsou Baumschlager, Mörtl, Pech, Paasonen, Thaku, Blomqvist a Gassner

V průběhu tohoto týdne se v oblasti Freistatdtu ještě očekává sněžení

 

Vše je možné, nic není dané. Tak je možné označit výchozí pozici před 25. ročníkem IQ Jänner rallye (11. až 13. ledna 2007) v oblasti Freistadtu. Počet potenciálních vítězů je obrovský. Dokonce i největší odborníci naprosto nemají jasno v tom, které posádky by si mohly vyjet místo na stupních vítězů.

 

Minimálně jedno je ale před startem jisté. Rovnost šancí co se týče vozů, je tentokrát mnohem větší než kdy jindy. Na startu už nebudou žádné World Rallye Cars, většina špičkových pilotů jako Raimund Baumschlager, Václav Pech, Achim Mörtl, Jani Paasonen, Václav Arazim, Riku Thaku, Hermann Gassner, Vojtěch Štajf, Miroslav Cais, Peter Gavlak, Josef Semerád a Milan Liška, jede s vozy skupiny N.

 

Další špičkoví jezdci, jako Stig Blomqvist, Franz Wittmann jun., Ernst Haneder, Krisztian Hideg a Josef Peták, to zkusí s vozy skupiny A ze třídy A8, popř. A7. Ale kvůli novým předpisům pro rakouské mistrovství v rallye nemohou získat žádné body, jedou tedy výhradně na celkové vítězství, popř. do Wintercupu.

 

Mnohé bude záležet na počasí. Většina špičkových jezdců, bez ohledu na to, v jaké skupině budou startovat, si přeje na rallye hodně sněhu. Čím těžší jsou podmínky, tím lepší jsou vlastní šance na vítězství. To jsou názory jezdců. I přes vysoké teploty na přelomu roku mohou pořadatelé z Rallye Clubu Mühlviertel i mnozí fanoušci doufat v zimní podmínky. Podle předpovědi meteorologů je třeba počítat se sněžením, ale nakolik sníh zůstane skutečně ležet, je velmi nejisté.

 

Interní dotazy mezi špičkovými favority z řad jezdců přinesly následující okruh osob. Nejžhavějšími favority na vítězství jsou tři Češi - Václav Pech jun., Václav Arazim a Vojtěch Štajf, pak oba Rakušané, Raimund Baumschlager a Achim Mörtl, oba Finové, Jani Paasonen a Riku Thako, Švéd Stig Blomqvist a Němec Hermann Gassner.

 

Kvůli rekordnímu počtu přihlášek od 148 posádek z 11 zemí je ale velice dobře možné, že v popředí se mohou objevit i jezdci, které jsme zde nezmínili. Pro spekulace jsou tady i nadále otevřeny všechny možnosti. Ze špičkových jezdců dosud definitivně odřekli účast Polák Tomasz Kuchar a Rakušan David Doppelreiter.

 

25. IQ-Jänner Rallye 2007, tisková služba

Armin Holenia/ Andreas Walk

 

www.iq-jaennerrallye.at

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006, foto Petr Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose