www.car.cz
 

Rozhovor před startem Dakaru 2007 s André Azevedem
     6.1.2007 08:37 - tisková zpráva


Tým se v průběhu čtvrtka s rozvahou připravoval na technické přejímky naplánované na páteční odpoledne, o jejichž průběhu Vás budeme slovem i obrazem informovat. Dva dny před startem rallye jsme krátce vyzpovídali pilota "zelené" Tatry Petrobras Andrého de Azeveda.

Rozhovor s tímto sympatickým Brazilcem si můžete buď přehrát (pozn.: rozhovor v angličtině umístněn na www.tomastomecek.cz v sekci Aktuality, přípona .WMA, velikost 1,51 MB), nebo si přečíst jeho překlad.

L. Lála: Jaká jsou Vaše očekávání před závodem? Jak hodnotíte Vaše šance?

A. Azevedo: V porovnání s minulými ročníky očekávám náročnější závod. Měli bychom totiž strávit více dní v poušti, kde lze jednoduše zabloudit a kde je občas obtížné najít cestu určenou itinerářem. Za úspěch bych považoval, pokud bych dojel do pátého místa.

L. Lála: Co si myslíte o Vašem letošním voze?

A. Azevedo: V září jsme s Tomášem testovali na Slovensku v Senici. Neměli jsme žádné problémy, Tatra byla v perfektním stavu. V Lisabonu jsem na auto pouze nalepil nějaké reklamní polepy. Zítra bychom měli projít technickou přejímkou a 6.1. startujeme.

L. Lála: Koho považujte za svého největšího soupeře?

A. Azevedo: Jsou to samozřejmě velké týmy jako Kamaz, DAF a MAN. Tyto týmy mají k dispozici hned několik výkonných aut, která jsou v porovnání s námi rychlejší. V konečném hodnocení by nám mohly pomoci naše zkušenosti se závoděním v poušti.

L. Lála: Máte nějaké sdělení pro české fanoušky Tatry?

A. Azevedo: Pokaždé, když navštívím Českou republiku, tak mám tuto zemi ještě raději. Češi jsou v porovnání s mnoha evropskými národnostmi velmi veselí, dokonce bych řekl v mnoha ohledech podobní Brazilcům. Rád jezdím s Tatrou, letošní rok to bude již naše devátá společná sezóna a nechci na tom nic měnit. V následujících letech bych pro Tatru rád vybojoval dobré výsledky a i nějaké to vítězství.

L. Lála: Můžete popsat spolupráci mezi modrým a zeleným vozem?

A. Azevedo: Modré auto je Tatra Tomáše Tomečka, se kterým jsem začal spolupracovat před devíti lety. Tomáš je sice na Dakaru mým konkurentem, ale současně máme dohodu, která by nám měla pomoci zvýšit naše šance před silnou konkurencí v podobě především Kamazů a DAFů. Myslím si, že je pro nás oba výhodné, když si budeme v případě potřeby nápomocní.

L. Lála: Děkuji za rozhovor.

Ladislav Lála, LRT


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Dakar 2006, foto archiv týmu Ivo Kaštana

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose