www.car.cz
 

SEAT León Cupra: z nuly na sto za 6,4!
     6.1.2007 09:09 - tisková zpráva


Nejrychlejší SEAT na Českém trhu za cenu od 732 900 Kč

Se 177 kW (240 k) je nový León Cupra nejvýkonnějším modelem značky

 

Špičkový design, nejnovější technologie a nekompromisně sportovní síla – to jsou základní charakteristiky nového Leónu Cupra, který právě přichází na český trh. Cena nejvýkonnějšího sériového SEATu všech dob začíná na 732 900 Kč.

 

První generace Leónu Cupra přišla v roce 2000 a výkon motorů se od té doby výrazně zvýšil. Nyní tato vlajková loď značky SEAT disponuje motorem 2.0 TFSI o výkonu 177 kW (240 k), díky němuž dosahuje parametrů, za které by se nemusel stydět ani vůz seriálu WTCC – maximální rychlosti 247 km/h a zrychlení z nuly na 100 km/h za pouhých 6,4 sekundy. Kilometr s pevným startem nový León Cupra proletí za 26,4 sekundy a impozantní je i jeho pružné zrychlení – na pátý rychlostní stupeň zrychlí z 80 km/h na 120 km/h za 6,4 sekundy, na šestku během 8,2 sekundy. Přes tyto vysloveně sportovní výkony si nový León Cupra řekne v průměru jen o 8,6 litrů benzinu na 100 km.

 

O efektivní přenos úctyhodného výkonu motoru na vozovku se stará podvozek známé koncepce Agile Chassis, který ovšem konstruktéři pro tento extrémně rychlý model speciálně upravili a dokonce ještě snížili jeho hmotnost. Podobně modifikovali i řízení s posilovačem – díky provedeným úpravám má řidič při sportovní jízdě pocit naprosté jistoty, odpovídající nejvyšším požadavkům očekávaným od vrcholně prestižního sportovního modelu značky SEAT.

 

Se špičkovým výkonem a jízdními vlastnostmi samozřejmě koresponduje i velmi účinný brzdový systém. Mohutné přední brzdy s vnitřním chlazením a nápadnými červenými třmeny mají kotouče rozměru 345 x 30 mm, což je více, než u ostatních modelů řady.

 

Ke sportovnímu vozu neodmyslitelně patří také plný, libozvučný „sound“. Konstruktéři proto nezanedbali ani tuto stránku a pro nový León Cupra navrhli zcela nový výfukový systém SEAT SOUND, jehož bohatý zvuk nenechá nikoho na pochybách, s kým má tu čest.

 

Tradičním znakem modelů Cupra je jejich atraktivní sportovní vzhled a ani nový León není výjimkou. Již na první pohled jej prozrazuje speciální přední nárazník s masivními otvory pro přívod dostatku čerstvého vzduchu pro silný motor, výrazná osmnáctipalcová litá kola (7,5J x 18“) a leštěná oválná koncovka výfuku.

 

V černě laděném interiéru na první pohled zaujmou exkluzivní extrémně sportovní sedadla s výrazným bočním vedením, která doslova obejmou tělo, speciální, perforovanou kůži obšitý sportovní volant výrazně vystupující proti červenému pozadí a hlavice řadicí páky. Interiér oživuje bílý přístrojový štít a sportovní kovové pedály. Podobně jako u Ibizy Cupra je střed zadních dveří Leónu ozdoben logem Cupra a vnější zpětná zrcátka jsou provedena v ebenově černé barvě.

 

 

Více informací o Shakiře najdete na http://www.catch-the-fever.cz/

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Pokus o rychlostní rekord Buggyry, prosinec 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose