www.car.cz
 

Tatry Tomečka i Azeveda prošly technickými přejímkami na Dakar 2007
     6.1.2007 09:13 - tisková zpráva


Není pochyb o tom, že Lisabon propadl Dakaru. Motocykly, automobily, kamiony a nejrůznější další vozítka brázdily až do pátku 5.1. dnem i nocí ulice portugalského hlavního města. Centrum dění bylo přitom koncentrováno do historické přístavní části města - Belému. V bezprostředním sousedství centra soutěže, kde se mimo jiné nachází tiskové středisko a probíhají technické přejímky, bylo zřízeno i parc fermé, které se od středy 3.1. postupně plnilo závodními stroji, které již úspěšně absolvovaly administrativní i technickou přejímku.

Obě Tatry se dostavily k přejímkám přesně podle stanoveného harmonogramu, tedy jako jedny z posledních kamionů. Vůz Andrého de Azeveda byl dokonce vůbec poslední kamion, který absolvoval přejímku.

Administrativní přejímky proběhly v případě posádek Tater Livescore i Petrobras bez výraznějších komplikací. Před zahájením technických přejímek byly do obou kamionů nainstalovány pořadateli poskytnuté GPS (2 kusy), Sentinel (zařízení pro kontrolu rychlosti), IriTrack (bezpečnostní komunikační a sledovací zařízení).

V průběhu instalace GPS v Tomečkově Tatře se objevil menší problém s elektronikou, který však posádka rychle opravila a vůz po kontrole komisaři (GPS, IriTrack a Sentinel) mohl přijet do prostoru technických přejímek. Na vůz byly následně vylepeny povinné reklamy a startovní čísla. Následovala vlastní technická přejímka, která proběhla poměrně hladce.

Závod začíná i pro kamiony v sobotu 6.1. startovat se bude podle startovních čísel. Jako první kamion odstartuje loňský vítěz Čagin s Kamazem. André de Azevedo vyjede se čtyřminutovým odstupem (kamiony startují s minutovými odstupy). Vůz Tomáše Tomečka se na trať vydá v 11:45 místního času. Profil první speciálky dlouhé 116 kilometrů, která je vlastně okruhem se startem a cílem na jednom místě, by měl podle organizátorů vést borovicovým porostem s převážně měkkým pískem.

z Lisabonu zdraví Ladislav Lála, LRT

Tomáš Tomeček přidává:
"Jsem rád, že jsme prošli technickou přejímkou. Těším se na zítřejší první etapu."

A jako perličku na závěr pro vás máme audionahrávku s bezprostřední reakcí Tomáše Tomečka (.wma, 158 kB) po technických přejímkách.


 
 
Fotogalerie:   První fotky z Dakaru 2007, přejímky, foto Jirka Vintr

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose