www.car.cz
 

Jan Charouz oficiálním testovacím jezdcem Loly
     13.1.2007 09:17 - tisková zpráva


Jan Charouz bude v letošním roce působit jako oficiální testovací jezdec britského výrobce šasi Lola, jeho primárním úkolem bude vývoj nového prototypu LMP1 pro závody dle pravidel Le Mans.

Lola, která mimo jiné dodává či dodávala šasi pro závody A1GP, F3000, ChampCar a další významné podniky, je aktivní rovněž v návrhu a vývoji prototypů pro závody dle Le Mans. V nabídce má vozy pro obě kategorie prototypů LMP1 i LMP2. Charouz se bude soustředit na vývoj vozu LMP1, se kterým bude rovněž závodit v Le Mans Series.

Jan Charouz pojede Daytonu

Řady českých jezdců na startu 24 hodin Daytony rozšíří Jan Charouz, který pojede s vozem Porsche týmu Farnbacher Loles Motorsport a dále se jedná ještě o startu Adama Lacka v témže týmu. Již dříve byl oznámen start Tomáše Engeho v týmu Samax Motorsport.

Poslední lednový víkend je a programu nejpopulárnější vytrvalostní závod na americkém kontinentu, který hostÍ Daytona. Na Floridě se představí minimálně dvojice jezdců BPA sport marketing a.s. Enge pojede s prototypem Riley&Scott týmu Samax Motorsport, se kterým už přímo v místě v uplynulých dnech testoval. Nově byl dohodnut start Jana Charouze v týmu Farnbacher Loles Motorsport, který patří mezi favority ve třídě vozů GT. A tím by počet jezdců BPA nemusel být konečný, ve hře je totiž ještě start Lacka.

Antonín Charouz, manažer jezdců: „S lidmi od Farnbacheru se znám už dlouho a máme dobré vztahy, což nám pomohlo. Jde o špičkový tým a Honza bude mít dobrou příležitost. Spolu s ním odletí í Adam, u kterého se start ještě dolaďuje, zatím máme s týmem uzavřenu opci.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose