www.car.cz
 

MS rallye 2007: Ford chce titul ve značkách, Grönholm mezi jezdci
     14.1.2007 22:13 - tisková zpráva


Tím BP Ford vstúpi na legendárnej Rally Monte Carlo do boja o obhajobu titulu majstra sveta v hodnotení značiek s osvedčeným špeciálom i dvojicou posádok.

 

Jazdecký balíček bude opäť tvoriť Marcus Grönholm s Timom Rautiainenom a Mikko Hirvonen s Jarmom Lehtinenom, posádky, ktoré sa postarali o osem fantastických triumfov tímu Ford v sezóne 2006. Ani vozidlo Ford Focus RS WRC nebude nové, úvod sezóny jazdci absolvujú s jeho minuloročnou špecifikáciou. Vývoj samozrejme naďalej pokračuje a nový model 2007 sa predstaví v priebehu sezóny.

 

Jost Capito, šéf Ford TeamRS, je muž, ktorý nesie zodpovednosť za celý program fordu v seriáli WRC. Verí, že aj na konci tohto roku bude môcť oslavovať triumf v hodnotení značiek: "Zo získaného titulu malo radosť veľké množstvo ľudí. V budúcom roku chceme byť konkurencieschopný na všetkých šestnástich pretekoch MS a bojovať o najcennejšie kovy nielen medzi tímami, ale aj v hodnotení jazdcov."

 

Šéf tímu BP Ford si rovnako myslí, že obdobie napredovania ešte nekončí: "V ostatnom období sme ukázali, že dokážeme byť konkurencieschopní a zároveň veľmi spoľahliví, a to kdekoľvek. Marcus je človek, ktorý je veľmi rýchly a dostatočne skúsený na to, aby mohol bojovať o ďalší titul medzi jazdcami. Mikko sa postupom času stal jedným z najlepších svetových jazdcov a očakávame, že jeho talent bude dozrievať aj v sezóne 2007."

 

Marcus Grönholm začína druhú sezónu za volantom Fordu Focus WRC pozitívne naladený: "Testovanie šlo bez problémov a ja sa už neviem dočkať štartu sezóny. Verím, že budeme schopní dosahovať podobné výsledky ako v roku 2006. Okrem titulu v značkách však tentoraz chcem získať aj titul medzi jazdcami."

 

Mikko Hirvonen je pripravený pokračovať v dosahovaní podobných výsledkov, ako v druhej polovici sezóny 2006: "Dúfam, že budem opäť rýchlejší a budem môcť viac tlačiť na jazdcov ako Marcus, Petter Solberg, či Sebastian Loeb. Nebude to vôbec jednoduché, ale ak to dokážem, budem veľmi šťastný. Bolo by výborné, ak by sme aj tentoraz získali svetový titul v hodnotení tímov. V každom členovi fordu je obrovské množstvo motivácie na obhajobu," povedal 26-ročný Fín.

 

 

(fg)  PR


 
 
Fotogalerie:   Zbraň továrního týmu Ford pro sezonu 2007, foto: BP Ford

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose