www.car.cz
 

Václav Pech jun. absolutním vítězem Jänner rallye 2007
     17.1.2007 08:37 - tisková zpráva


Posádce EuroOil teamu Václavu Pechovi jun. a Petru Uhlovi se vstup do nové sezóny nadmíru vydařil. Z rakouského Freistadtu si tento plzeňský tandem přivezl vavříny za první místo absolutně v této soutěži.

Po vydařené extrémně těžké letošní premiéře s naším novým vozem Mitsubishi Lancer EVO 9 máme všichni v teamu skvělou náladu. Podařilo se nám vyhrát v konkurenci nejen všech předních českých posádek, ale dokázali jsme porazit i přední jezdce z Rakouska, Německa a dalších zemí. Vše fungovalo perfektně a jsme s naším vstupem do nové sezóny maximálně spokojeni,“ říká Václav Pech jun.

Jänner rallye bývá poslední roky úvodním podnikem jak pro domácí šampionát, tak také pro mistrovství v sousedním Rakousku. Lednový termín a vyšší nadmořská výška v okolí Freistadtu by měly zaručovat opravdu zimní podmínky a v předchozích letech o sníh na trati nebyla nouze. Letos ovšem díky teplému počasí byla trať bez sněhu.

Jänner rallye na sněhu je velmi těžká soutěž. Letos se jelo bez sněhu, ale mohu zodpovědně prohlásit, že na náročnosti soutěže to nijak neubralo. Tratě jsou zde krásné, jede se většinou po velmi úzkých asfaltových cestičkách a tak základním problémem, se kterým se musely letos posádky na trati rallye vypořádat, bylo všudypřítomné bláto vytahané z krajnice úzkých cest. Nám se vydařil vstup do soutěže a především jsme měli šťastnou ruku při volbě správných pneumatik, které volil můj táta v roli ledového špiona.

Opět se již poněkolikáté ukázalo, že pneumatiky Matador, na kterých jedeme už druhou sezonu, jsou velmi kvalitní. Podařilo se nám během prvních rychlostních zkoušek vytvořit si dostatečný náskok v čele soutěže, který nám pak dovoloval kontrolovat situaci na špici v klidnějším tempu a bez riskování. Naše auto fungovalo bezvadně a během celé velmi dlouhé soutěže jsme měli jen jeden drobnější technický problém, když nám poškozená hadice hydrauliky vyřadila z činnosti spojku.

Naštěstí náš vůz k řazení za jízdy spojku nepotřebuje, takže jízdu na RZtě to neovlivnilo, ale na přejezdu městem k našemu servisu, kdy jsme museli zastavovat na semaforech, je při rozjíždění spojka nezbytná. K rozjezdu jsem použil startér a zařazenou jedničku a přískokem vpřed jsme se prodrali městem až k našim mechanikům, kteří opravu ve 20 minutovém vyhrazeném časovém limitu zvládli,“ říká Václav Pech jun.

Další mistrovskou soutěží, na kterou se EuroOil team bezprostředně po návratu z Rakouska začal připravovat, je klatovská Rallye Šumava, která se pojede 2. až 3.února. Společně s Jänner rallye tvoří tato soutěž tzv. Winter Cup.Václav Pech jun. s Petrem Uhlem mají po vítězném startu v Rakousku velmi dobrou výchozí pozici i v tomto poháru.

„Snad také napadne nějaký sníh a pojede se v opravdu zimních podmínkách, jízda na sněhu je zase něco jiného nejen pro nás jezdce, ale především pro diváky a fanoušky.

Rallye Šumava je jediná soutěž českého mistrovství, která nám s Petrem ve sbírce vítězství chybí. I proto bychom chtěli na Šumavě maximálně uspět,“ dodává úřadující mistr Václav Pech jun.

Konečné výsledky Jänner rallye 2007

Pech-Uhel
Gassner-Thannhäuser
Wittmann-Ettel
Valoušek-Hrůza
Arazim-Gál
Trojan-Řihák
Keferböck-Punz
Tahko-Weissengruber
Štěpánek-Omelka
Štajf-Černoch
 

2h49'12"6
+1'44"7
+3'18"4
+5'03"2
+5'42"1
+6'28"4
+7'40"2
+8'29"4
+8'42"0
+10'11"6
 


 

Jaroslav Štauber

 

PR 
 


 
 
Fotogalerie:   Jänner Rally 2007, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose