www.car.cz
 

Lukáš Pešek v Jerezu nakonec nedojel
     tisková zpráva


Gran Premio Marloboro De Espana. Jerez De La Frontera (2.5.2004)

Včerejší proměnlivé počasí se nakonec změnilo ve slunečný večer a dalo naději, že se předpovědi slibující na dnešek déšť nenaplní a že se závod bude konat na suchu. Bohužel se tak nestalo a již ranní zatažená obloha přinesla drobné mrholení a jezdci třídy 125cc tak vyrazili na ranní dvacetiminutový Warm Up na vlhkou trať. Lukáš Pešek odkroužil 9 kol a svým časem 1:55.770 se ve Warm Upu zařadil na 10 místo, což byl velmi slibný začátek dne.

V průběhu dopoledne se počasí dále zhoršovalo a ještě dřív, než stihli jezdci třídy 125cc odstartovat do svého závodu, drobný déšť zesílil a trať již byla úplně mokrá. V jedenáct hodin celé pole vyrazilo ke druhému letošnímu závodu. Lukáš z 19 pozice neodstartoval nejlépe a do první zatáčky najížděl z dost nevýhodné pozice. Hned ve druhé zatáčce, po krátké rovince, na brzdách však získal několik míst zpět a začal se pomalu posouvat startovním polem dopředu. Do poloviny závodu se již propracoval na bodovaná místa a pohyboval se na 12 pozici. Ke konci závodu se dotahoval před sebou jedoucí jezdce a tři kola před cílem se propracoval až na 9 pozici. V jedné z levých zatáček pak zaútočil na P. Nieta, ale na výjezdu ze zatáčky najel do kaluže, která se zde během závodu díky stále sílícímu dešti vytvořila a po uklouznutí zadního kola následoval pád. Ve stejném místě spadl o chvíli dřív i do té doby vedoucí C. Stoner. Zklamaný Lukáš pak dnešní závod komentoval takto:

Neodstartoval jsem úplně nejlíp a mírně jsem se propadl dozadu, ale hned ve druhé zatáčce, před kterou je krátká rovinka, jsem se na brzdy zase dostal dopředu. Už před startem hrozně pršelo a mně se hrozně mlžilo plexi. Prvních pár kol jsem skoro nic neviděl a bylo těžký postupovat dopředu. Pak sem si plexi otevřel, mlžení přestalo, a mohl sem jet. Dostával jsem se postupně dopředu, ale chvíli mne zdržel souboj s Laim. V té levé zatáčce jsem pak chtěl vnitřkem předjet Nieta, protože byl dlouhej na brzdy a jel pak vnější stopu a já tam viděl místo. Na výjezdu jsem přidal, ustřelilo mi zadní kolo a spadl jsem. Chtěl jsem ještě motorku zvednou a dojet závod, ale byla poškozená a plná štěrku a už to nešlo. Je to škoda, mrzí mě to a jsem zklamanej. Ale co se dá dělat. To je závod.“

Celý dnešní závod byl výrazně poznamenám špatným počasím. Ze startovního pole 39 jezdců jich závod nakonec dokončilo 26. Bohužel oba jezdce týmu AJO Mororsport dnes potkal stejný osud závod nedokončili kvůli pádu. Manažer týmu Aki Ajo, komentoval uplynulý víkend slovy:

Byl to obtížný víkend. Hlavně kvůli počasí. Nicméně i přesto nemám důvod být nespokojen. Od Welkomu jsme opět udělali pokrok a jsme zase o něco rychlejší. Hodně pracujeme na nastavení motoru a myslím, že se nám daří se zlepšovat.

Se samotným závodem jsem také celkem spokojen i když ani jeden z našich jezdců dnes nedokončil. Hlavně Lukáš jel velice dobře, chytře a postupoval pomalu dopředu až do toho pádu. Možná mohl zvolit jinou stopu, možná ne, těžko říct. Jel dobře, ale měl prostě smůlu. To se stává. Ke konci závodu jsme také měli problém s motorem, ztratili jsme trochu výkon a to určitě Lukášovi ztížilo předjíždění.

Teď už se ale soustředíme na příští závod. Ani ten nebude jednoduchý, protože to bude pro naše jezdce nový okruh, který příliš dobře neznají. Ale jsem si jistý, že na příštím závodě zase uděláme velký pokrok dopředu.“

AMD


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose