www.car.cz
 

Dakar : Ivo Kaštana smůla ani technické problémy ani před koncem neopustily
     19.1.2007 10:37 - tisková zpráva


Gauloises Suzuki Czech – Ivo Kaštan

 

Kličkování mezi vegetací

Karavana rallye Dakar se přesunula do černé Afriky. Navigace byla nejdůležitějším prvkem v dnešní celkem 484 km dlouhé etapě s 257 km dlouhou speciální zkouškou.

 

Ivo Kaštan si musí smůlu a technické problémy vychutnat až do úplného konce. „Pár kilometrů po startu jsem urazil ovládání na převíjení itineráře, což byl v této navigačně náročné etapě skutečně problém. Navíc díky svým technickým problémům startuji mezi mnohem pomalejšími a nezkušenými jezdci, na které se v navigaci nemohu spolehnout.

 

Nezbývalo mi nic jiného než vždy zastavit a itinerář převíjet ručně. Je to jako když jedete za hustého deště a nefungují vám stěrače. Aby toho nebylo málo, při výměně motoru se nám asi dostala nějaká nečistota do karburátoru, není divu, stále fouká silný vítr a prach a písek jsou všude.

 

Motocykl tak fungoval jen na volnoběh nebo plný plyn. Není nic horšího než nefunkční navigace a motocykl zároveň. Všechny závady jsem již odstranili a budeme bojovat dál.“

 

Dakarské dobrodružství skončí 21. ledna závěrečnou exhibicí u Růžového jezera poblíž senegalské metropole Dakaru.

 

KM Racing


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007, foto týmů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose