www.car.cz
 

Také Zapletal s Janáčkem krůček před branami Dakaru !!
     20.1.2007 00:51 - tisková zpráva


A nyní tu dnešní po příjezdu do Senegalu:


Už jen pomyslný krůček stačí našemu týmu k dokončení náročné rallye Dakar 2007. Bohužel právě ten poslední krůček bývá občas obtížnější než všechny ty předchozí. Věříme však, že poslední měřenou etapu z Tambacoundy do Dakaru zvládneme. Měří téměř 575 km a z toho tvoří speciálka 226 km.

Dnešní etapa z Mali sem do Senegalu byla opět jednou z těch zákeřných. Nebyla sice příliš dlouhá, ale díky prachu a rozbitým cestám dostávala auta i posádky co proto. To že se v ní dá skončit poznal prozatím nejlépe jedoucí motorkách Marc Coma či skvěle jedoucí polák Holowczyk, který přehlédl několik nebezpečných děr a po pár kotrmelcích rozložil svého Nissana Navaru na prvočinitele.

Naštěstí všichni jmenovaní jsou živí a zdraví. Pro nás byla jednou z těch techničtějších a to nám vyhovuje. Startovní pozice z 29. místa nám zajišťovala to, že se nám příliš nemuselo prášit, ale bohužel před auty startují všechny motorky a tak ani v této etapě jsme se polykání prachu nevyhnuli. Navíc díky bujné vegetaci a jen mírnému větru se prach dlouho držel na cestách a tak jsme museli mít oči neustále na stopkách.

Pár míst bylo trochu navigačním oříškem, ale opět se nám je podařilo bez větších problémů rozlousknout a protože naše Mitsubishi Pajero fungovalo tak jak má, dorazili jsme do cíle ve slušném tempu na 24. místě. V absolutním pořadí se toho asi již moc nezmění, neboť rozestupy mezi jednotlivými účastníky jsou opravdu veliké a tak se posunete pouze v případě, že některá z posádek ze závodu odstoupí.

V tuto chvíli se pohybujeme někde okolo 55.místa, ale jak jsme již několikrát zmiňovali, podstatné je tento závod dojet do cíle a to se nám zatím daří. V celkové klasifikaci stále vede Peterhansel, před Alphandem (oba Mitsubishi Pajero) a Schlesserem (Schlesser buggy), ale tyto informace myslím získáte ve všech médiích. Příjemný večer ze Senegalu a pěkný víkend přeje za celý OffROADSPORT CZ tým

Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký, první den na Sardínii 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose