www.car.cz
 

Bezpečný Ford S-MAX . Pět hvězdiček mezi SUV
     23.1.2007 07:22 - tisková zpráva


Pět hvězdiček v nárazovém testu NCAP znamená nejlepší hodnocení mezi vozy SUV
Nezávislá organizace Euro NCAP udělila Fordu S-MAX 36 bodů a 5 hvězdiček za ochranu dospělých cestujících – nejlepší hodnocení ve třídě S-MAX získal rovněž čtyři hvězdičky za ochranu dětí

Inovační systém ochrany kolen řidiče
Vynikající hodnocení při čelním a bočním nárazu 

Nový Ford S-MAX absolvoval testy Euro NCAP s vynikajícím pětihvězdičkovým hodnocením. Spolu s novým Focusem tak Ford v současné době nabízí již dva modely, které dosáhly na nejvyšší hodnocení. Dvě hvězdičky a 13 bodů, jež S-MAX získal za ochranu chodců, jsou rovněž velmi konkurenceschopný výsledek.

„V novém Fordu S-MAX jsme ověřený systém inteligentní ochrany IPS doplnili o kolenní airbag řidiče v kombinaci s vyspělým řešením deformace sloupku řízení a mimořádně pevnou karoserií,“ vysvětluje pozadí vynikajících výsledků manažer společnosti Ford of Europe pro bezpečnost vozidel, Gisbert Gäb.

Systém inteligentní ochrany IPS od Fordu představuje komplexní řešení pasivní bezpečnosti. Spojuje karoserii s účinnými deformačními zónami a pevným prostorem pro cestující s nejmodernějšími zádržnými systémy a technologiemi, které posádku chrání při nehodě. Ford S-MAX je vybaven čelními airbagy, kolenním airbagem řidiče, bočními airbagy vpředu a okenními airbagy.

Čtyřhvězdičkového hodnocení ochrany dětských pasažérů dosáhl Ford S-MAX díky úchytům ISOFIX na vnějších sedadlech ve druhé řadě a speciálním dětským sedačkám, které jsou u autorizovaných prodejců Fordu k dostání pro děti všech věkových kategorií.

Součástí standardní výbavy nového Fordu S-MAX je rovněž systém ochrany krční páteře. V kombinaci s tříbodovými bezpečnostními pásy, doplněnými o předpínače a omezovače tahu, protiponořovací konstrukcí sedadel, horizontálně deformovatelným sloupkem řízení a bezpečnostní pedálovou skupinou tak S-MAX disponuje komplexním systémem ochrany cestujících.

K tomu se přidávají prvky aktivní bezpečnosti, které pomáhají nehodě předcházet: standardně dodávaný protiblokovací systém brzd ABS s rozdělovačem brzdného tlaku EBD lze na přání doplnit o vyspělý elektronický stabilizační program ESP.

Ani tím však výčet bezpečnostních technologií na palubě nového Fordu S-MAX nekončí. Tento moderní a stylový vůz může být navíc vybaven adaptivním tempomatem s funkcí samočinného udržování vzdálenosti od vpředu jedoucího vozu, systémem pro zmírnění následků nehody pomocí brzdění či aktivními tlumiči pérování.

"Skvělé výsledky Fordu S-MAX v testech pasivní bezpečnosti nás potěšily, ale nepřekvapily", říká k tomu Vladimír Vošický, generální ředitel společnosti FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. Víme, že S-MAX je mimořádný vůz – a vědí to i zákazníci. V Evropě i v České republice se totiž S-MAX prodává ještě lépe, než jsme sami čekali."

Výsledky Fordu S-MAX v testech Euro NCAP:

Druh testu Body/hvězdičky
Ochrana dospělých cestujících 5 hvězdiček
- Čelní náraz 16 bodů
- Boční náraz 16 bodů
- Náraz do sloupu 2 body
- Připomenutí nezapnutých pásů 2 body
- Celkem 36 bodů (nejlepší ve třídě)
Ochrana dětí 4 hvězdičky
Ochrana chodců 2 hvězdičky
 

Ford S-MAX přivedl k Fordu tisíce nových zákazníků! 
 Polovina vlastníků Fordu S-MAX dosud jezdila vozem jiné značky
Nejoblíbenější je špičková verze Titanium

Revoluční Ford S-MAX, kombinující sportovní charakter a velkorysý vnitřní prostor v jednom stylovém balení, získal modrému oválu tisíce nových zákazníků!

Tři měsíce po zahájení prodeje dodal Ford svým zákazníkům již 9000 kusů tohoto modelu – a eviduje na 30 000 dalších objednávek! Podle nedávného výzkumu, který si Ford nechal zpracovat, přichází více než polovina těchto zájemců od jiné značky.

„Reakce zákazníků i médií na S-MAX nám dělá opravdovou radost“, komentuje fenomenální nástup tohoto modelu viceprezident společnosti Ford of Europe, Stephen Odell. „Nový S-MAX je bezesporu důkazem toho, že Ford vyrábí atraktivní, promyšleně zkonstruovaná auta, která přináší potěšení z jízdy bez jakýchkoli kompromisů. A právě tyto potřeby nový S-MAX jednoznačně splňuje“.

Zatím se jako nejpopulárnější ukazuje vrcholná verze Titanium, kterou volí nadpoloviční většina zákazníků. Velký zájem je rovněž o sedmisedadlovou konfiguraci, kterou si zákazník může objednat jako výbavu na přání. Přibližně třetina zájemců pak navíc objednává i prvky, jakými jsou např. prosklená střecha nebo rozhraní Bluetooth®.

„Rovněž v České republice dosahuje S-MAX výborných výsledků“, dodal k úspěchu tohoto modelu generální ředitel Ford Motor Company, s.r.o., Vladimír Vošický. „Za rekordně krátkou dobu 5 týdnů se můžeme pochlubit rovnou stovkou podepsaných kontraktů. A procento zákazníků, kteří se rekrutovali od jiné značky a zvolili barvy modrého oválu, je rovněž více než zajímavé - jedná se o celých 75 procent!“, informoval Vladimír Vošický. „S-MAX je jedním z modelů v naší nabídce, který totiž nabízí přesně to, co automobilovému trhu chybělo – styl, pohodlí a bezpečí v úplně novém designu“.

Nový S-MAX, jehož výroba začala v dubnu letošního roku byl, stejně jako nový Ford Galaxy, navržen s využitím filozofie „kinetic design“. Pyšní se mimo jiné promyšleným systémem sklápění sedadel FoldFlatSystem (FFS) a řadou moderních bezpečnostních technologií včetně kolenního airbagu řidiče. Oba modely se vyrábí v belgickém Genku.

 

Ford


 
 
Fotogalerie:   Premiérová Rallye Krkonoše 2007, foto Jirka Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose