www.car.cz
 

Jan Kopecký zakončil valašku ve velkém stylu a je bronzový
     tisková zpráva


Jan Kopecký zakončil Rallye Matador Tatry ve velkém stylu

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek dosahovala během celé soutěže velmi pěkných časů a vůz Škoda Fabia WRC připravený v dílnách Škoda Motorsport přivezla na cílovou rampu v Púchově na třetím místě.
Umístění na stupních vítězů je pro mladíky Škoda Matador teamu zajisté úspěchem, ale nebýt chybné volby pneumatik pro úvodní čtyři rychlostní zkoušky nedělní etapy, mohl být výsledek ještě veselejší.

Jan Kopecký vstoupil do soutěže razantně a po třetí rychlostní zkoušce se ujal vedení v soutěži. Ještě po páté rychlostní zkoušce měl na Romana Krestu náskok 0,8 sekundy a na třetího Václava Pecha 5,9 vteřiny. Roman Kresta však v posledních rychlostních zkouškách na Valašsku zajel výtečně a sobotní etapu vyhrál. Druhý Jan Kopecký ztrácel po sobotě 14,7 vteřiny a třetí Václav Pech 21,9 sekundy.

Nedělní úvodní vložka však přinesla šok. Honza s Filipem na start rychlostní zkoušky přijeli s obutými slicky a přes silnici se valily proudy vody. Špatná volba pneu znamenala krutou ztrátu 37,7 sekundy na vítězného Béreše. Ve druhém průjezdu stejného úseku zrychlil Honza na 7,75 kilometrech o 1:03,7 ! V dopoledních erzetách „nasbíral“ Honza ztrátu na Romana Krestu 37 vteřin a na Václava Pecha 46,5 sekundy. To byl rozhodující moment pro konečný výsledek Rallye Matador Tatry.
Honza s Filipem zvítězili v pěti ze šestnácti odjetých rychlostních testů. Škoda Fabia WRC byla v závěrečných čtyřech erzetách třikrát nejrychlejší.

S dosahovanými časy na rychlostních testech jsem spokojen. V neděli dopoledne jsme ztratili příliš času, protože povrch rychlostních testů byl místy na slickách velmi těžko sjízdný. Závodit jsme nemohli a soustředili jsme se na to, abychom tyto rychlostní testy bez poškození vozu dokončili. V závěrečných testech jsme chtěli náskok Václava Pecha co nejvíce snížit, ale bylo nám jasné, že pokud Vašek nebo Roman neudělá chybu, nemáme již na lepší umístění šanci. Vůz Škoda Fabia WRC fungoval bezchybně a během celé soutěže nemuseli mechanici řešit závažnější problém. Pro další soutěž máme další poznatky, které by mohly jízdní vlastnosti vozu ještě dále vylepšit,“ řekl v cíli soutěže nakonec spokojený Jan Kopecký.

Honza podal během soutěže fantastický výkon. Jel rychle a přitom bez chyb. Fabia fungovala pěkně a v sobotu jsme na vedoucího Romana Krestu příliš neztráceli. Počasí v neděli ráno se dost měnilo a naše volba padla na špatný typ pneumatik. I to však k soutěži patří. V neděli odpoledne jsme vyhráli tři rychlostní zkoušky ze čtyř, můžeme tedy z Púchova odjíždět poměrně spokojeni,“ doplnil informace spolujezdec Filip Schovánek.

Především musím po Rallye Matador Tatry poděkovat za odvedenou práci celému týmu a samozřejmě i posádce. Vůz Škoda Fabia WRC byl pečlivě připravený týmem Škoda Motorsport a během soutěže mechanici prováděli pouze běžnou údržbu. S výsledkem po sobotní etapě jsem naprosto spokojený. Bohužel v neděli ráno jsme neodhadli situaci na úsecích rychlostních testů a na špatné volbě druhu pneumatik jsem se výraznou měrou podílel i já. Odpoledne kluci zachovali chladnou hlavu a třemi vítězstvími v posledních čtyřech měřených testech nám všem udělali opět velkou radost. V letošní sezóně Honza s Filipem během čtyřech soutěží vybojovali třikrát stupně vítězů, můžeme tedy být s dosavadním průběhem sezóny spokojeni,“ řekl vedoucí Škoda Matador teamu Josef Kopecký.

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek má letošním kalendáři startů plánovanou další účast na Seat Rallye v Českém Krumlově 27.-29.května 2004.

Martin Bobek,

www.eWRC.CZ


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose