www.car.cz
 

Nový Ford S-MAX vyhlášen autem roku 2007
     26.1.2007 11:10 - tisková zpráva


Nový Ford S-MAX získal prestižní ocenění “Auto roku (Car of the Year) 2007.“

„Auto roku“ vyhlašuje porota osmapadesáti motoristických novinářů z dvaadvaceti evropských zemí. Anketu organizuje skupina sedmi renomovaných periodik: Auto (Itálie), Autocar (Velká Británie), Autopista (Španělsko), Auto Visie (Nizozemsko), L'Automobile Magazine (Francie), Stern (Německo) a Vi Bilagare (Švédsko).

Ford S-MAX svůj triumf vybojoval ve vyrovnaném souboji. Z jednačtyřiceti nominovaných vozů se jich do finále probojovalo osm: Citroën C4 Picasso, Fiat Grande Punto, Ford S-MAX, Honda Civic, Opel/Vauxhall Corsa, Peugeot 207, Škoda Roomster a Volvo C30.

Prezident poroty Ray Hutton komentoval udělení ceny těmito slovy: „Byl to velmi těsný souboj, všech osm vozů si zasloužilo místo ve finále. Z hlasování je zjevné, že na porotu udělal dojem koncept Fordu S-MAX: prostorný a všestranný automobil, který jezdí jako sportovní sedan. Jeho vítězství je rozhodně zasloužené.“

Model S-MAX láká k Fordu nové zákazníky. Více než polovina jeho majitelů předtím vlastnila vůz jiné značky. Nejpopulárnější verzí je vrcholná specifikace Titanium, již volí bezmála dvě třetiny zákazníků.

„S-MAX nám dělá radost a toto ocenění ještě zvýší jeho atraktivitu,“ řekl viceprezident společnosti Ford of Europe pro marketing, prodej a služby Stephen Odell.

Další prvenství Fordu S-MAX

Nový S-MAX je prvním modelem značky Ford navrženým v tzv. kinetickém designu. Zároveň přináší zákazníkům Fordu řadu nových technologií, zaměřených mimo jiné na aktivní i pasivní bezpečnost. Patří k nim adaptivní tempomat s funkcí varování před blížící se překážkou, systém pro zmírnění následků nehody a nové aktivní tlumiče Interactive Vehicle Dynamic.

Nový Ford S-MAX také absolvoval testy Euro NCAP s vynikajícím pětihvězdičkovým hodnocením. Spolu s Galaxy a novým Focusem tak Ford v současné době nabízí již tři modely, které v těchto mezinárodně uznávaných bezpečnostních testech dosáhly na nejvyšší hodnocení.

S-MAX dále patří k prvním modelům Fordu, vybaveným rozhraním člověk­-stroj (Human Machine Interface, HMI). To poskytuje řidiči detailní informace o vozidle, rozdělené do několika konfigurovatelných menu. Řidič může nabídkami procházet pomocí kolébkových přepínačů na volantu.

Ford a „Auto roku“

Ocenění „Auto roku 2007“ pro S-MAX je již pátým vítězstvím Fordu v této anketě. Naposled se na první příčku probojoval v roce 1999 Focus. Přelomový model, který nastavil nová měřítka ve své třídě, zvítězil s obrovským náskokem – jedním z největších ve čtyřiačtyřicetileté historii ankety.

V roce 1993 bylo „Autem roku“ vyhlášeno Mondeo první generace. V pětaosmdesátém vyhrálo Scorpio a o čtyři roky dříve Ford Escort.
 
Ford


 
 
Fotogalerie:   Rallye Acropolis 2005 od Martina Viďourka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose