www.car.cz
 

Špičkový FREESTYLE MOTOCROSS zamíří opět na Moravu a do Brna
     17.2.2012 11:18 - tisková zpráva


FREESTYLE MOTOCROSS (FMX)
Jedná se o moderní adrenalinovou sportovní motodisciplínu a show jezdců na motokrosových terénních strojích. Na specifické trati s extrémními skokovými prvky předvádí jezdci krátké jízdy s dominantními skokovými triky při letu vzduchem mezi dvěma od sebe vzdálenými překážkami – odskokovou rampou a skokovým dopadem.

RC Helicopter

Při délce skoků až 35 metrů se ve výškách kolem 12 metrů odehrávají neuvěřitelně napínavá dramata při předvádění jednotlivých letových triků. Z aktérů se tak stávají AKROBATÉ, kteří neznají strach a stále více zvyšují riziko se záměrem vymýšlení nových prvků pro pobavení sebe a diváků.

„STRABAG FREESTYLE MOTOCROSS SHOW 2012“ (FMX-S)
 Po dvaceti ročnících halových arenakrosů v brněnském Rondu a dobrých zkušenostech z prvních dvou ročníku FREESTYLE MOTOCROSS RACE na brněnském výstavišti (březen 2010 a únor 2011) pokračuje nastolená tradice adrenalinového motosportu v Brně i v roce 2012.

 Opět využíváme zajímavých možností brněnského VÝSTAVIŠTĚ s bezproblémovou dostupností, dobrým vybavením pavilonů a výbornými parametry pro organizaci MOTOSHOW. Pro rok 2012 jsme do pavilonu „B“ připravili již PODRUHÉ jedinečnou motoristickou akci s vysokou atraktivitou a dramatičností               pro všechny účastníky
„STRABAG FREESTYLE MOTOCROSS SHOW 2012“

MEZINÁRODNÍ HALOVÁ MOTOEXHIBICE A FREESTYLE ZÁVODY
Výstaviště  BRNO – Pavilon „B“ - SOBOTA 10. března 2012 – 19.00 hod.

Tentokrát uvidí Brno plnohodnotnou MOTO EXHIBICI plnou špičkového FREESTYLE MOTOCROSSu pod střechou moderního, prostorného a svou výškou pro skoky fantastického  PAVILONU B (plocha 121 m x 70 m, max. výška 20 m). Uskutečni se zde JEDINÉ vystoupení nejlepších českých „FMX riderů“ v konfrontaci s velmi kvalitní zahraniční konkurencí jezdců Itálie, Rakouska, Maďarska a snad i dalších zemí světa.

Více než DVAAPŮLHODINOVÝ PROGRAM představí celkem 9 aktérů v několika samostatných FMX soutěžích a vložených motoshow s vrcholem při předvedení SVĚTOVÉ PREMIÉRY připravené s Petrem KUCHAŘEM – specifickém postupovém závodu současně startujících dvojic jezdců v FMX aréně se třemi skokovými pasážemi  „FREESTYLE BATTLE RACE“. Akce je propagačně a tematicky součástí specializované celostátní motocyklové výstavy MOTOSALON 2012 pořádané ve dnech 7.–11.3.2012.
PRVKY PROGRAMU „STRABAG FREESTYLE MOTOCROSS SHOW 2012“ je tvořena bohatým programem sportovní motoexhibice v kombinaci s FMX závody - důraz je kladen na pobavení diváků a zábavu všech účastníků akce.

„BEST RUN“ – NEJLEPŠÍ JÍZDA: jezdci předvádí postupně samostatnou „FREESTYLE JÍZDU“ v délce trvání 60 sekund + závěrečný skok, po jejímž skončení je bezprostředně provedeno hodnocení bodováním úrovně jízdy tříčlennou porotou rozhodčích. Podle toho je stanoveno pořadí            a vítězný jezdec obdrží cenu „NEJLEPŠÍ FMX SHOWMAN“.
„VZDUŠNÝ SPRINT“ – divácká soutěž: pro pobavení diváků je připravena unikátní soutěž probíhající v celém prostoru haly pavilonu „B“. Pět vylosovaných diváků bude závodit s dálkově ovládanými nafukovacími „rybími modely“.  Mají za úkol  v co nejrychlejším čase „proplout“ na délku celý prostor haly. Vítězem je první divák-závodník, jehož ryba dosáhla jako první vytyčeného cíle.
„SUPER WHIP SHOW“ – NEJLEPŠÍ PLACKA: jedním z nejefektnějších FMX skokových triků je „whip“ neboli placka. Jedná se efektní položení motocyklu na bok se současným pootočením motocyklu kolmo ke směru skoku. Tato část programu je pojata jako nesoutěžní exhibice, což umožní jezdcům předvést to nejlepší   ze svého umění jak při vystoupení dvojic, tak při závěrečné společné galashow všech aktérů najednou. 

 

„BEST TRICK“ – NEJLEPŠÍ SKOK: každý jezdec předvádí postupně 3 nejlepší freestyle skoky ze svého repertoáru. Po skončení skokové jízdy je bezprostředně provedeno hodnocení bodováním nejlepšího z těchto skoků tříčlennou porotou rozhodčích. Podle toho je stanoveno pořadí a vítězný jezdec obdrží cenu „NEJLEPŠÍ FMX SKOKAN“.

„MISS FREESTYLE BRNO 2012“ - dívčí soutěž krásy“: po celý program provází každého jezdce jeho Girl. Ta je nejen jeho fanynkou, ale během každé soutěže jej aktivně  motivuje a podporuje přímo na ploše FMX arény. V této části programu se však úlohy vymění. Děvčata budou soutěžit o přízeň svých jezdců a především publika v prostoru show rampy. Po představení předvedou vlastní krátké kreace a následně absolvují společné vystoupení.  Poté dojde k hodnocení formou „diváckého aplausu“ s měřením úrovně hluku v aréně samostatně pro každou dívku, přičemž jezdci mohou aktivně pomáhat své dívce k vyburcování publika. Vítězí a korunována je jako „MISS FREESTYLE BRNO 2012“ dívka s nejvyšší hodnotou hluku v dB.

„FREESTYLE BATTLE RACE“ – VYŘAZOVACÍ SOUBOJ DVOJIC:  jako hlavní část programu naší motoshow připravujeme s Petrem Kuchařem premiérovou novinku FMX Battle. Dvojice jezdců se ve freestyle aréně utká současně v přímém boji proti sobě. O vítězi rozhodne nejen náročnost triků, ale i improvizace a celkový efekt jízdy. Osm FMX jezdců je vylosováno do čtyř základních jízd na 60 sekund, ve kterých kromě svého výkonu musí sledovat i triky a pohyb soupeře tak, aby nedošlo ke kolizím. Po skončení jízdy jsou aktéři hodnoceni formou „diváckého aplausu“ s měřením úrovně hluku v aréně. Vítěz postupuje do další části (pyramidový systém - 4 základní jízdy, 2 semifinále   a závěrečné jediné finále). Vyhlašují se jezdci na prvních třech místech. 

 „JAM TRAIN“ – SPOLEČNÁ FMX SHOW: všichni jezdci předvedou společnou nesoutěžní „FREESTYLE MOTOCROSS SHOW“ - kombinované skoky a zábavné kreace jednotlivých „riderů“ s gradující atmosférou, závěrem budou následovat za sebou rychle jdoucí skokové variace jezdců            ve formaci „freestyle vláčku“ při využití všech skokových prvků a celé plochy FMX arény.
„SPOLEČNÁ AUTOGRAMIÁDA“: všichni FMX jezdci přejdou bezprostředně po zakončení „STRABAG FREESTYLE MOTOCROSS SHOW 2012“ z jezdeckého PADDOCKU do připraveného prostoru v zázemí haly, kde budou podepisovat divákům jejich Programy či vlastní materiály.
FMX ARÉNA  - je unikátně vybudovaná navezením cca 500 m3 hlíny přímo do centrálního prostoru Pavilonu „B“. Letos nově bude tato část s hliněným doskokem kombinována s doskoky na speciální mobilní konstrukce, čímž vznikne velmi přehledná a variabilní FMX trať s celkem třemi skokovými sekcemi.

JEZDECKÁ ÚČAST:  (předběžná informace o jednáních) akce by se měli zúčastnit vybraní jezdci z naší domácí FMX jezdecké špičky v čele s freestylovým navrátilcem Petrem KUCHAŘEM. V rámci vložených ukázek se představí Kuchařův svěřenec juniorský freestylista Matěj ČESÁK (CZ – 12 let).     Ze zahraničí jsou v jednání například přední jezdci z Itálie Ivan ZUCCONI, Jader TONINELLO či Miki MONTI, Rakušan Martin SCHENK, Maďar Peter HUJBER a jezdci z Polska a Německa.

BONUS: již tradičně bude v hale umístěna velkoplošná LED obrazovka, která poskytne online přenos průběhu show včetně detailů a zpomalených skokových záběrů. Dále bude připraveno bohaté občerstvení a prodej atraktivních věcí a doplňků. K největším lákadlům však patří dárek divákům v podobě SUPER CENY VSTUPNÉHO! Vstupenka na stání stojí na FMX v České republice neuvěřitelných JEN 199,- Kč.


PŘEDBĚŽNÝ ČASOVÝ HARMONOGRAM
SOBOTA 10. března 2012               19.00  až 22.10 hod.
BRNO-VÝSTAVIŠTĚ  BVV-PAVILON „B“       SOBOTA 10.3.2012     
Otevření PAVILONU „B“    18.00 hod.                   
PŘEDPROGRAM   18.10 až  18.50 hod. 
Zahájení „FREESTYLE MOTOCROSS SHOW“   19.00 hod. 
DEFILE a představení JEZDCŮ              až 19.15 hod.  
„BEST RUN“ - nejlepší jízda  19.15  hod.
„PŘEMYSL VESELÝ CEREMONY“ - předání cen          až 19.45 hod.
VZDUŠNÝ SPRINT – divácká soutěž 19.45  až  19.55 hod. 
„ SUPER WHIP SHOW“ - nejlepší placka  19.55  až  20.10 hod.
 PŘESTÁVKA  20.10 až  20.25 hod.
 „BEST TRICK“ - nejlepší skok   20.25  hod. 
„VALSTEEL CEREMONY“ - předání cen             až 20.45 hod. 
„ MISS FREESTYLE BRNO“ – dívčí soutěž krásy 20.45  až 21.00 hod.
„FREESTYLE BATTLE RACE“ - souboj dvojic 21.00  hod.
„STRABAG CEREMONY“ - předání cen            až 21.30 hod.
„JAM TRAIN“ – společná FMX show 21.30  až 21.40 hod. 
 Závěr „FREESTYLE MOTOCROSS SHOW“ 21.40 až 21.45 hod.


AUTOGRAMIÁDA a uzavření PAVILONU „B“ 21.50 až  22.10 hod.


 
 
Fotogalerie:   Ostravské MS FMX, listopad 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose