www.car.cz
 

Přípravy na Historic Vltava Rallye Klatovy vrcholí
     20.9.2011 13:09 - tisková zpráva


DO KLATOV NA HISTORIKY JIŽ ZA TŘI TÝDNY!
 
Přípravy na jubilejní dvacátý ročník Historic Vltava Rallye vrcholí. Atraktivní soutěž se bude konat 6. – 8. října 2011 a jejím centrem budou tradičně Klatovy. Na startu je očekáváno několik desítek našich i zahraničních posádek, bojujících o body do Mistrovství Evropy i do národního šampionátu historických vozů. Veškeré informace o blížící se soutěži se budou postupně objevovat i na zcela nových internetových stránkách www.historic-vltava-rallye.cz.
 

Zatímco všechny ostatní domácí automobilové soutěže si lze mezi sebou třeba i poplést, Historic Vltava Rallye je podnikem zcela výjimečným. Právě a jedině tato rallye je vyhrazena pouze historickým vozům, které pro mnohé fanoušky představují ´zlatý věk´ tohoto krásného sportu. Letos se populární Vltava opět koná odděleně od veškerého soupeření soudobých vozů, a tak se diváci mohou soustředit ryze na krásná stará auta a jejich jezdce ze všech koutů Evropy. Pár dní před uzávěrkou mají pořadatelé na stole už víc jak čtyřicet přihlášek, a tak je jisté, že se bude nač dívat. Na startu samozřejmě nebude chybět loňský vítěz Miroslav Janota, který v tomto roce úspěšně bojuje o titul letošního mistra Evropy a právě na domácí půdě by rád udělal v tomto snažení rozhodující krok. Bude to mít ale těžké, neboť se na jihozápad Čech chystá také Ital Rossi se silným vozem Porsche (který Vltavu vyhrál v roce 2009) a samozřejmě i tradiční plejáda jezdců ze Skandinávie, kteří zde budou soutěžit i v rámci svého Poháru jezdců severských zemí.  

Trať letošní Vltavy je opět rozložena do dvou etap. Start celé soutěže je naplánován na páteční odpoledne krátce před šestnáctou hodinou, kdy se ze slavnostního startu na klatovském náměstí vydají posádky nejprve na tradiční čínovský okruh, poté i na další dvakrát tři rychlostní zkoušky, situované v blízkosti Klatov. Při druhých průjezdech již budou posádky nesporně potřebovat i atraktivní světelné rampy, cíl první etapy bude pro nejrychlejší posádky připraven po dvaadvacáté hodině. V sobotu odstartují krásné vozy z Klatov v 8.30 a budou je čekat dva průjezdy každým ze čtyř rychlostních testů v okolí Sušice.

Oproti původnímu plánu došlo ale v sobotním harmonogramu ke změně, kterou vysvětluje ředitel soutěže Jiří Valenta: „V obci Žihobce se zdržely stavební práce na inženýrských sítích, a tak jsme se s místními dohodli, že jim nebudeme přidělávat starosti a rychlostní zkoušku přes jejich obec tentokrát nepovedeme. Původní dlouhý test Šimánov – Žichovice proto rozdělíme na dva, narychlo jsme našli v této oblasti dokonce natolik atraktivní náhradní cesty, že se sportovní hodnota tratě rozhodně nikterak nesníží. Délka trati i počet rychlostních zkoušek zůstanou zachovány, protože po opravě harmonogramu protentokrát vynecháme zkoušku Dlouhá Ves – Kašperské Hory. Doufám, že diváky změna nijak nezklame a že jich přijde k tratím hojný počet. Zdá se nám totiž, že letošní Vltavaby mohla mít opravdu velkou sportovní hodnotu.“

Součástí letošního pošumavského klání bude i evropský šampionát v jízdě pravidelnosti, kde se v rámci Rallye Vltava Regularity Historic 2011 také představí několik zajímavých vozů a jejich posádek. Ty pojedou po odlišné trati a jejich hlavních úkolem bude v rámci běžného silničního provozu dodržet předepsaný časový harmonogram. Na klatovském náměstí bude příjezd účastníků soutěže pravidelnosti předzvěstí cíle Historic Vltava Rallye, který je naplánován na půl pátou odpolední v sobotu 8.října.  

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Barum rallye 2011 - foto různých týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose