www.car.cz
 

Podzimní cena Brna pro Björka, Michla a Mückeho
     25.9.2007 18:07 - Vladimír Rožánek


Ve sprintu do 2000ccm3 kraloval i v Brně Dan Michl s vlastním speciálem Lotus Michl 07, který se tak kromě vrchů objevuje i v MMČR na okruzích. Zvítězil zcela zaslouženě a druhému Slováku Mikoláškovi, který zde zvítězil na jaře, naděli více jak 15 sekund. Jeho Octavia tentokráte na Michla nestačila. Třetí místo získal Forman na Audi A4 ST. Za ním pak s odstupem dojela Polka Czapka na Cliu a Vladimír Ostaševski s Cliem RS. Slovák Ďurovkin s dalším Audi A4 ST dojel až dvanáctý a Jiří Jupa nebyl klasifikován.

 

Ve sprintu nad 2000ccm3 kraloval celý závod Stefan Mücke na starším Mercedesu CLK DTM, ale v posledním kole o vítězství přišel. Do čela se nakonec po boji na hranici pravidel dostal Švéd Björk na Audi A4 DTM. Třetí skončil Nimč s Mercedesem DTM, ale novější technika mu zatím nepadla do ruky. Miro Konopka proti soupeřům vytáhl do boje Chrysler Viper GT, ale na lepší než čtvrté místo nedosáhl. Pátý skončil další speciál Audi TTR DTM v rukou Slováka Liedla seniora. S Porsche 911 GT Cup si dojel pro 6 místo Milan Bezák. Mezi neklasifikovanými skončil jak Machánek na Porsche, tak i Šenkýř a Kusín s BMW GTR. Dvanáctý ve sprintu dojel Brit Mc Cormick na Porsche 911 GT3 RS.

 

Vytrvalostní závod divize 4 patřil trojici Enge-Nimč-Mücke a Mercedesu DTM. Portugalští hosté Coimbra-Ramos a Václav Nimč na druhém Mercedesu, už měli v cíli ztrátu 1,5min..

Třetí místo si z Brna odvezla posádka Maděryč-Björk-Kostka s Audi A4 DTM. Bramborová medaile zbyla na Renauer Motorsport, kde startovali s vozem Porsche Kaufmann-Talkanitsa a Jorg. Za nimi dojeli dvě slovenské posádky Bezák-Studenič a Konopka-Horňák s vozy Porsche GT3. Na místě osmém dojela v Brně hostující posádka týmu Jet Alliance s Rakušany Lichtner-Hoyerem, Silbermayerem a Eckertem ve voze Porsche 996 GT3. Do cíle nedojelo Ferrari 360 s Vacíkem a Knollem, ani Hajdůšek s Krčmářem na Tatře.

 

Trochu hubené představení měla v brně divize 3, nebo-li formulové vozy NF 1400. Mezi 11-ti vozy kraloval při prvním klání Jakub Horák, před Lešínským a Chabrem. Druhá jízda skončila nejlépe pro Lešínského, který tak dojel s velmi pěkným bodovým ziskem. Pro stříbrný věnec si zajel Chabr a třetí skončil Horák. Ani jeden závod nedokončil skokan Janda.

 

Výsledky Podzimní ceny Brna:

 

Divize 3:

 

  1. závod

J.Horák – Van Diemen 99

I.Lešínský – Van Diemen RF 01

T.Chabr – Van Diemen

M.Procházka – Delta IV

V.Koudela – Tomis 99-02

 

  1. závod

I.Lešínský – Van Diemen RF 01

T.Chabr – Van Diemen

J.Horák – Van Diemen 99

S.Ulmann – Elus 01

M.Procházka – Delta IV

 

Divize 4 – sprint do 2000ccm3:

D.Michl – Lotus Michl 07/01

Z.Mikoláško – Škoda Octavia

M.Forman – Audi A4 ST

K.Czapka – Renault Clio

V.Ostaševski – Renault Clio RS

 

Divize 4 – sprint nad 2000ccm3:

T.Björk – Audi A4 DTM

S.Mücke – Mercedes Benz CLK DTM

V.Nimč – Mercedes Benz C DTM

M.Konopka – Chrysler Viper GT

V.Liedl sen. – Audi TT-R DTM

 

Divize 4 – vytrvalostní závod na 3 hodiny:

Nimč-Enge-Mücke – Mercedes Benz C DTM

Coimbra-Ramos-Nimč – Mercedes Benz CLK DTM

Maděryč-Björk-Kostka – Audi A4 DTM

Kaufmann-Talkanitsa-Jorg – Porsche GT3

Bezák-Studenič – Porsche 911 GT3 Cup

 

Další závod divize 4 uvidíme v Brně na závěrečném Epilogu sezóny 2007.

 

Text a foto: Vláďa Rožánek

 

 

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   GT a Divize4 na PC v Brně od Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose