www.car.cz
 

Okruhový mazák Ryan Sharp za týden v Mostě.
     1.6.2008 09:23 - Vladimír Rožánek


Ve sprintu divize 4 do 2000ccm3 se nám představí 14 vozů. Tentokráte se o první místo budou prát hned dva Michlové. Josef s vozem Michl 08/04 a mladší Dan na Michl 08/03. Zajímá nás také, jak si povede Audi A4 ST s Miroslavem Formanem. Na vodě se při prvním mosteckém klání dařilo Octáviím. Horáček a Bažata mají možnost si to zopakovat. Slovenští jezdci Sládečka a Mikoláško tentokráte chybějí.

Sprint nad 2000ccm3 nabídne opět závodní pole rozdělené na dvě části. Do 3500ccm3 se utkají Jan Vonka s Porsche 911 GT3 RS, Kačírek, Kusín, Kotrba, Suchý, Šenkýř a Líbal na BMW M3 GTR nebo Polák Kijas s Hondou Civic. Zajímavé startovní pole nabídne i skupina nad 3500ccm3. Tam se kromě Engeho, Nimče a Charouze s Mercedesy DTM ukáží i vozy Mosler ze seriálu FIA GT. Ve sprintu za jejich volant zasedne Milan Urban a Petr Charouz. Engemu chtějí vrátit porážku Kostka s Maděryčem na Audi A4 DTM. Ale zajímavé soubouje můžeme očekávat i od Lamborghini Gallardo, Tatry Ecorry, vozů Porsche 911 GT3, nebo Ferrari 360 a 430, či Pagani Zonda GT1.

S nepřízní techniky se při vytrvalostním závodě v Mostě potýkala stáj Charouz Racing Systém, které nedokončil ani jeden Mercedes, ani Lamborghini. Za volant s Chrouzem, Nimčem a Engem usedne i Němec Stefan Mücke. V Audi A4 týmu BRT opět uvidíme Švéda Björka. V posádkách vozů Mosler odstartuje i Aleš Jirásek, Adam Lacko, Štěpán Vojtěch a bratři Urbanové. S Jiřím Janákem se na Porsche 911 GT3 RSR přijede svézt i Ryan Sharp, který jinak velmi úspěšně startuje ve FIA GT s Karlem Wendlingerem na stroji Aston Martin. Konkurence zdá se být velká a navíc startují posádky ze stáje G-private Racing na vozech Porsche 997 Cup. Ve slabších kubatůrách pojedou opět Foukalové s Hondou, Forman s Lepkou na Audi A4, ale i Pffeifer a Brož na Fábiích.

V divizi 2 se pole trochu vyprázdnilo, protože ve stejném termínu se jedou závody Austria F3 Cupu. Šanci na vítězství tak budou mít Jiří Svoboda a Editka Prášková na Dallarách F3, nebo formule Renault, se kterými startují Palmi, Horák a Tlustý, jemuž se na úvod dařilo. Uvidíme, jak si polepší také David Kostruh s prototypem Norma M20. Pole doplní Slovinci Habjan a Marinšek.

Národní formule 1400 má ve startovním poli celkem 13 vozů. Nechybí Ulmann, Langer, Krakovič, skokan Janda ani Chabrové s Lešínským. Zajímavostí bude první start nového vozu MX 1-11, do kterého usedne Karel Jílek.

Cestovní vozy Haigo nabídnou Trabanty, Wartburgy, Lady, Zastavu, ale i Škodu 130RS.

Do souboje formulových vozů Haigo zasáhnou i dva Češi, a to Dan Klesnil s MTX 1-06 a Adam Klus na populárním stroji Avia AE-2. Jinak uvidíme konstrukce Melkus, MTX, Estonia, nebo formuli König. Ve startovním poli nalezneme jak Estonce Kuula, tak i starého známého Klause Tanzmanna, který v předešlých sezónách startoval za tým Cardo Racing z Mostu, tehdy ještě v divizi 2.

Vláďa Rožánek



 
 
Fotogalerie:   Cesťáky v D4 z Mostu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose